Cum sa...

# economie vara # economie facturi #facturi

Cum sa faci economie la facturi in timpul verii

In timpul verii poti face economii substantiale la facturi daca faci mici schimbari in stilul de viata. Nu este nevoie sa renunti la confort pentru ca la finalul verii sa ramani cu ceva bani in plus, pe care ii poti folosi, de exemplu, in urmatoarea vacanta sau pentru a acoperi costurile ceva mai ridicate din sezonul rece.

Iata cateva trucuri simple pe care le poti pune in aplicare incepand de acum, pentru a face economie la facturi.

Organizeaza-ti timpul

Poti incepe prin a scurta timpul petrecut la dus. In cazul in care pana acum, intrai la dus pentru a te spala rapid, dar peste 10 minute inca nu te indurai sa iesi, acum poti reduce la jumatate acest timp. Pe perioada verii, dusul ar putea sa dureze doar cinci minute. Daca este nevoie, foloseste un cronometru pentru a sti cand este momentul sa inchizi apa. Vei realiza cat de mult economisesti prin simpla reducere a timpului petrecut la dus.

Curata filtrele aerului conditionat

Stii ca te poti bucura de confort acasa in zilele caniculare, doar atunci cand pornesti aerul conditionat. Pentru ca acest aparat sa functioneze in parametri optimi si sa nu consume mai multa energie decat ar trebui, ai grija sa ii schimbi filtrele si sa cureti restul partilor componente. In acest fel, aerul conditionat va functiona bine si nu va consuma foarte mult.

Foloseste tehnologia in favoarea ta

Poti folosi tehnologia in favoarea ta pentru a reduce substantial factura la curent. Instaleaza cat mai multe dispozitive smart, usor de programat sau de controlat chiar si de la distanta. Opteaza pentru echipamente electronice care consuma putin si la alte aparate din locuinta care pot fi usor oprite din telecomanda, care au termostat sau pot fi pornite sau oprite prin aplicatii speciale de pe telefon.

Pastreaza racoarea in casa

Profita de primele ore ale diminetii cat inca afara este racoare. Lasa camerele sa se aeriseasca bine, apoi trage draperiile si jaluzelele pentru ca acestea vor impiedica caldura de peste zi sa intre in incapere. Aceasta este una dintre cele mai simple metode de a mentine racoarea in casa, fara sa consumi energie.

Nu folosi apa cand este foarte cald

Atunci cand folosesti apa in intervalul din zi in care temperatura este cea mai ridicata, consumi mai mult din cauza evaporarii. Uda gradina dimineata devreme sau seara pentru a avea siguranta ca apa intra in pamant si nu se evapora in aer.

Incurajeaza intreaga familie

Atunci cand vrei sa faci economie la cheltuielile pentru casa, ar trebui sa implici intreaga familie in acest demers. Stabiliti impreuna un obiectiv comun, cum ar fi viitoare vacanta in care doriti sa plecati. Apoi, de fiecare data cand reusiti sa faceti economie la cheltuieli, puneti banii ramasi intr-o cutie pentru a va impli visul de a pleca in urmatoarea calatorie alaturi de cei dragi.

Nu irosi energia

Toate echipamentele electronice din casa consuma energie doar prin simplu fapt ca sunt in priza. Orice tip de aparat consuma energie chiar si atunci cand este oprit. Pentru a combate acesti consumatori de energie, pune toate electronicele intr-un prelungitor cu mai multe prize, iar seara inainte de a pleca la culcare, scoate doar prelungitorul din priza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului