Cum sa...

#indepartare zgarieturi #cum sa #zgarieturi #otel

Cum sa elimini zgarieturile de pe obiectele din otel

Se spune ca nimic nu poate distruge otelul inoxidabil, dar, cu toate acestea obiectele din otel pot fi zgariate cu usurinta. Zgarieturile de pe obiectele din otel inoxidabil sunt inestetice, mai ales ca metalul luceste in bataia luminii. Iata cum poti repara zgarieturile de pe obiectele din otel inoxidabil.

Solutii non-abrazive

Pentru a scapa de zgarieturile de pe obiectele din otel inoxidabil, nu folosi solutii abrazive. Acestea vor zgaria si mai rau zona. Foloseste in schimb un detergent cu textura cremoasa. Pune putin detergent pe o carpa uda si maseaza usor zona in care prezint zgarieturi, apoi clateste.

Ulei pentru copii

Uleiul pentru copii este foarte eficient in eliminarea zgarieturilor de pe obiectele din otel. Daca ai multe zgarieturi, de diverse marimi, un polish cu ulei pentru copii poate fi solutia salvatoare. Pune putin ulei pe o carpa uda si maseaza usor.

Mai bine previi, decat sa tratezi

O fi dur otelul inoxidabil, insa nu atat de dur incat sa reziste in fata factorilor externi. Daca ai un aragaz din otel inoxidabil, este recomandat sa nu il freci cu solutii abrazive sau cu un burete abraziv. O carpa moale, din microfibre este mai indicata in acest caz.

Daca ai un frigider din otel inoxidabil, este indicat sa nu pui pe usa magneti amuzanti. Oricat de simpatici ar fi, miscarea lor pe otel poate cauza zgarieturi care ulterior pot deveni greu de scos.

Cand alegi o solutie pentru indepartarea zgarieturilor, ai grija sa nu alegi solutiile acide, cum ar fi acidul clorhidic. Acesta poate cauza microfisuri in otel. Daca, totusi, se intampla ca acidul sa ajunga pe un obiect din otel, spala imediat solutia cu apa calduta.

Sursa foto: kiwistudio.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea