Cum sa...

# idei amenajare locuinta # amenajare locuinta #amenajare casa

Cum sa economisesti bani atunci cand mobilezi o incapere?

Vrei o alta mobila in dormitor, dar bugetul nu iti permite sa faci prea multe schimbari? Poate ca ai nevoie si de o canapea in living ca sa iti inviti in sfarsit prietenii la un film. Indiferent daca te-ai mutat recent si trebuie sa iti mobilezi locuinta sau pur si simplu iti doresti sa redecorezi o camera, ai nevoie de resurse financiare considerabile pentru a obtine rezultate optime.

Ei bine da, la fel ca si tine, majoritatea oamenilor renunta la ideile lor de amenajare din lipsa banilor. Insa, cine spune ca nu poti sa economisesti chiar si atunci cand vrei sa iti mobilezi o incapere? Decopera mai jos cateva sfaturi care iti vor fi de mare ajutor:

Abordeaza un design minimalist

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand te decizi sa amenajezi camera de zi sau bucataria este stilul abordat. Din fericire pentru tine, exista un stil decorativ deosebit de apreciat de cei care vor sa aiba o casa moderna: amenajarea minimalista. Pe langa faptul ca te vei afla in tendinte cu designul ales, poti crea atmosfera dorita cu bani putini.

Ghideaza-te dupa principiul "less is more" si adopta simplitatea atunci cand vine vorba de mobilier. Ai nevoie doar de elementele esentiale pentru ca spatiul trebuie sa fie aerisit si luminos, iar numarul pieselor cat mai mic. Chiar daca incaperea este mare, mobila trebuie sa ocupe cat mai putin loc, sa fie in linii drepte, fara ornamente si in culori neutre. Principalul rol al obiectelor in stilul minimalist este functionalitatea, de aceea nu va trebui sa cheltui sume considerabile pe mobilier sofisticat, care sa includa cat mai multe accesorii.

Cumpara o canapea mai mica

In cazul in care trebuie sa mobilezi livingul si ai nevoie de o canapea, opteaza pentru un produs de dimensiuni mici. Poate ca ti-ai dori un coltar urias, insa daca finantele personale nu-ti permit sa investesti intr-o piesa de mobilier foarte costisitoare, poti sa mai suplimentezi locurile cu cateva scaune ieftine de calitate.

In general, o canapea deosebita, cu cinci locuri, sau un coltar cu sapte locuri, care sa reziste peste ani, poate costa cateva mii de lei, bani cu care poti sa achizitionezi un produs de dimensiuni mai mici, la fel de confortabil, dar si multe alte piese de mobilier.

Foloseste cat mai multe rafturi

Clasica biblioteca pentru sufragerie ori un dressing pentru dormitor s-ar putea sa necesite investitii mari, asa ca poti alege o metoda mult mai economica pentru mobila de pe perete. Foloseste cat mai multe rafturi, chiar de la podea si pana in tavan, daca iti permite spatiul.

In magazinele de bricolaj gasesti chiar bucati separate de PAL cu care iti poti realiza propriile rafturi, in culorile si formele dorite. Cu putina indemanare si multa imaginatie poti sa economisesti o parte din banii pe care i-ai putea cheltui pe vitrine sau sifoniere.

Alege doar strictul necesar

Intr-adevar, atunci cand vrei sa mobilezi o camera iti doresti sa ai cat mai multe piese care sa dea valoare intregii amenajarii. Totusi, te-ai gandit daca ai neaparat nevoie de o bancheta in fata patului, sau de noptiere? Poti folosi lampi de podea ori aplice pe perete in loc sa cumperi noptierele doar pentru a avea un loc unde sa pui veiozele. Pana cand bugetul nu iti va permite, renunta sa cumperi articole prea putin folositoare.

Reconditioneaza

Cu totii ne dorim lucruri noi, dar daca bugetul personal nu iti permite deoacamdata sa cumperi diverse piese de mobilier, atunci incearca sa reconditionezi anumite obiecte. Repara vechea comoda primita mostenire de la bunici si incearca sa o transformi intr-un loc de depozitare pentru balcon. Cumpara un dulap nou pentru haine, la un pret accesibil, iar pe cel vechi muta-l in bucatarie si foloseste-l ca pe o vitrina deschisa, fara usi. Cu putina imaginatie s-ar putea sa tai de pe lista mult mai multe piese de mobilier decat ai fi crezut ca ai nevoie.

Speram ca sfaturile primite te-au incurajat sa demarezi procesul de amenajare chiar daca nu ai la dispozitie foarte multi bani. Nu uita, cateva idei simple iti vor fi de ajuns ca sa obtii camera visurilor tale!

Sursa foto: image.freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea