Cum sa...

#trucuri dezghetare congelator #dezghetare congelator #congelator

Cum sa dezgheti congelatorul in trei pasi simpli

Congelatorul trebuie dezhetat si curatat cel putin o data pe an, chiar daca ai unul anti-freeze. Motivul? Trebuie curatat de bacterii si rsturi alimentare care ajung in sertare. 

 

Deci nu ai crede, in conglelator se adapostesc multe bacterii. In plus, in timp poate prinde un miros neplacut de la alimentele tinute prea mult in congelator, sau depozitate in conditii inproprii. 

Iata cum poti curata in mod corect congelatorul, in trei pasi simpli:

1. Goleste congelatorul si verifica alimentele

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa golesti congelatorul si sa verifici fiecare aliment pe care-l ai. Arunca toate alimentele mai vechi de un an si pe cele deshidratate (prin o culoare alba la suprafata din cauza ca au fost congelate in conditii improprii. Acestea nu mai sunt bune pentru consum deoarece prin un gust si un miros anormal.

2. Lasa gheata sa se topoeasca

Scoate congelatorul din priza. Daca ai congelator care face gheata, las-o sa se topeasca. Asaza o tava si prosoape absorbante care sa retina apa.

3. Curata si dezinfecteaza

Dupa ce congelatorul s-a dezghetat il poti curata si dezinfecta. Scoate toate rafturile si sertarele. Spala-le cu detergent de vase si lasa-le sa se scurga bine.

Curata apoi interiorul congelatorului cu o carpa curata inmuiata intr-o solutie de apa si otet. Acesta va indeparta mirosurile neplacute si va dezinfecta surafetele fara sa le atace.

 Asta este tot! Acum poti adauga sertarele si rafturile la locul lor si poti adauga alimentele inapoi.

Sursa foto: generalpromo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea