Cum sa...

#desfundare scurgere #scurgere chiuveta #desfundare scurgere chiuveta #scurgere cada #desfundare scurgere cada

Cum sa desfunzi rapid scurgerea de la cada sau chiuveta

Se intampla frecvent ca scurgerea de la cada sau de la chiuveta sa se infunde, dar nu este nevoie ca de fiecare data sa chemi un instalator sau sa faci o reparatie majora a intregii instalatii. Iata cum poti sa desfunzi rapid o scurgere, fara solutii sau instrumente speciale, ci doar cu ceea ce ai deja in casa.

Sarma indoita

Aceasta este o metoda simpla si eficienta. Ai nevoie de o bucata de sarma sau poti folosi un umeras de sarma, pe care il ai prin casa, pe care sa il indrepti cat mai bine. La capatul bucatii de sarma va trebui sa faci un mic carlig. Introdu sarma pe scurgere si „pescuieste” cu ajutorul carligului parul si alte resturi care blocheaza scurgerea. La final, lasa apa fierbinte sa curga in cada sau in chiuveta pentru o curatare completa a scurgerii.

Bicarbonat de sodiu si otet

Amesteca bicarbonat de sodiu cu otet si toarna aceasta solutie pe scurgere. Aceasta va indeparta parul, murdaria si resturile care blocheaza scurgerea. Dupa ce ai turnat solutia in scurgere, lasa-o sa actioneze peste noapte inainte sa o clatesti cu apa. Toarna apoi apa fierbinte.

Apa fiarta

Pune apa la fiert, apoi toarn-o usor pe scurgere, in doua sau trei etape, permitand astfel apei sa actioneze cateva secunde. Aceasta este una dintre cele mai simple si mai rapide moduri de a desfunda o scurgere.

Soda caustica

Soda caustica este extrem de toxica si poate provoca arsuri pe piele, de aceea vei avea nevoie de o pereche de manusi de cauciuc si ochelari de protectie, daca o folosesti pentru a desfunda scurgerea. Intr-o galeata, amesteca soda caustica cu apa rece, apoi toarna amestecul in scurgerea infundata si lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste cu apa fiarta. Daca este necesar, repeta operatiunea.

Sare si bicarbonat de sodiu

Amesteca ½ cana de sare cu ½ cana bicarbonat de sodiu si toarna amestecul in scurgerea infundata. Lasa sa actioneze 10-20 de minute, apoi toarna apa fiarta pe scurgere. Sarea, bicarbonatul de sodiu si apa fiarta vor produce o reactie chimica care ar trebui sa dizolve chiar si cele mai infundate scurgeri.

Detergent de vase

Atunci cand toaleta este infundata, toarna in vas ¼ cana de detergent de vase. Detergentul de vase va actiona ca un lubrifiant si va ajuta la distrugerea oricarei depuneri de grasime din vasul de toaleta si de pe scurgere. Toarna apoi apa fierbinte si foloseste o pompa de desfundat pentru a remedia problema.

Bicarbonat de sodiu, otet, gravitatia si presiunea apei

Cand se infunda scurgerea de la cada, amesteca bicarbonat de sodiu si otet si toarna amestecul pe scurgere. Dupa 40-60 de minute pune dopul si lasa apa sa curga pana cand cada se umple. Apoi, scoate dopul. Presiunea cantitatii mari de apa din cada ar trebui sa fie suficienta pentru a disloca murdaria care a fost in prealabil inmuiata de amestecul de bicarbonat de sodiu si otet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea