Cum sa...

#carne #peste #macrou

Cum sa depozitezi macroul pentru gatit

Macroul este un peste foarte apreciat, in special in Marea Britanie si Franta. Il gasesti cam peste tot , este gustos si nu costa mult. Cu toate acestea, defectul sau principal consta in faptul ca acest peste este un aliment perisabil, care se strica repede daca nu este tinut in conditii optime.

1 Foloseste gheata
 

Cand il cumperi din magazin, este recomandat sa-l iei la sfarsit, inainte de a pleca acasa, pentru ca pestele sa stea cat mai putin la temperatura obisnuita a zilei. Odata ajuns acasa, scoate ambalajul, spala pestele in apa rece si sterge-l cu prosoape de bucatarie. Trebuie sa se evite ca pestele sa ramana mult timp la temperatura camerei si, de asemenea, el nu trebuie sa stea in propriul sau suc. In caz contrar, in ambele situatii se va strica.

In cazul unui macrou proaspat, este recomandat sa fie tinut in gheata si sa se consume cat mai repede. Aseaza-l intr -o tava cu gheata zdrobita si acopera-l cu o folie. Apoi pestele se pune la frigider.
 

1 Depoziteaza macroul la frigider
 

Macroul in gheata trebuie asezat in partea cea mai rece a frigiderului. Proaspat, macroul rezista in frigider putin timp, in jur de doua zile.
Pestele poate fi pastrat in frigider si in propriul sau ambalaj, daca nu este peste proaspat, pana la data de expirare. In acest caz, este recomandat sa nu se deschida pachetul decat in momentul in care folosesti pestele.
 

2 Congeleaza macroul
 

In cazul in care ai nevoie sa depozitezi pestele pentru o perioada mai lunga, congeleaza-l. In ambalajul sau original, macroul nu ar trebui congelat mai mult de doua luni. Peste aceasta perioada, este bine sa-l pui intr -o punga de plastic sau intr-o folie de aluminiu , intr-un recipient vidat, pentru a-l proteja de temperaturile foarte joase.
 

3 Conserva macroul
 

Curata bine macroul si inlatura coada, capul, aripioarele si pielea. Foloseste sare, piper negru, usturoi, nucsoara pentru a obtine o compozitie cu care sa ungi carnea de peste. Aseaza apoi pestele in straturi, in recipient si apoi acopera-l cu otet si eventual cu ulei.
 

4 Decongeleaza macroul cu grija
 

Macroul congelat trebuie despachetat si pus intr-un vas acoperit, in frigider, 24 de ore, pana cand se va dezgheta. Pentru o dezghetare mai rapida, pestele se pune intr-o punga de plastic si se lasa sub jetul de apa rece, pentru jumatate de ceas.

Mai ai si varianta functiei de defrost a cuptorului cu microunde. In acest caz, trebuie sa citesti manual cu instructiuni pentru dezghetarea pestelui. In general, este nevoie de 2-3 minute de actiune pentru dezghetarea a 450 grame de peste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului