Cum sa...

#decorare spatii #spatii casa #decorare plante

Cum sa decorezi spatiile din casa cu plante

 

Decorarea diferitelor spatii ale casei cu plante purifica aerul. De asemenea, ajuta la reducerea semnificativa a energiei electrice statice in spatiile incarcate cu dispozitive si aparate electrice.

Decorarea cu plante de diferite forme si dimensiuni te va conecta cu natura si pot face camera sa arate foarte frumos. Dar trebuie sa tii cont de nevoile plantelor, dar si de alte aspecte, cum ar fi:

  • Locatia si punctele de lumina sau umbra;
  • Culori;
  • Texturi;
  • Marime.

In general, se recomanda ca in interior sa se foloseasca putine plante mari. Pe de alta parte, este indicat sa folosesti plante mici pentru a da inaltime suprafetelor.

Pentru a obtine o combinatie perfecta, trebuie sa eviti ca planta sa aiba aceeasi inaltime ca un obiect decorativ. Mai ales daca este amplasat in acelasi loc.

Cum sa decorezi cu usurinta spatiile cu plante?

Multi oameni cred ca poti avea plante doar daca ai o gradina sau spatii mari in casa. Unele dintre cele mai simple moduri de a-ti decora spatiile cu plante sunt urmatoarele:

Rafturi. Le poti confectiona din materialul si dimensiunea dorita. Sunt speciale pentru a pune plantele mici in borcane sau ghivece

Comode. Le poti aseza pe un perete liber. Sunt excelente pentru plantele medii.

Vase mari. Le poti aseza intr-un colt al camerei. Daca doresti, poti pune un vas mare in spate si unul sau doua mai mici in fata. In acest fel, poti alege plante de diferite dimensiuni.

Sfaturi pentru decorarea spatiilor cu plante

Lumina. Unele plante au nevoie de mai multa lumina. Trebuie sa tii cont de aceste detalii pentru ca planta sa nu sufere si sa se dezvolte bine.

Ventilatie. Toate au nevoie de o ventilatie buna, ceea ce este important si pentru o casa.

Umiditate. Acesta este un punct fundamental. Deoarece exista plante care au nevoie de foarte putina apa si umiditate, cum ar fi cactusii. In schimb, alte plante prefera mediile umede.

Irigare. Unele plante au nevoie sa fie udate o data pe saptamana, iar altele trebuie udate mai des.

Cum sa decorezi spatiile cu plante de diferite dimensiuni

Dupa ce alegi tipul de plante si locul din casa unde vrei sa o asezi, urmatorul pas este sa te gandesti la decor. Si sunt trei tipuri de plante:

Plante mici

Acestea sunt foarte versatile. Le poti pune pe rafturi, pe mese, pe perete, pe dulapuri etc. In plus, exista multe tipuri din care sa alegi. Printre cele mai comune se numara:

Cu flori, care adauga culoare spatiului. Cactusi. Sunt minunati pentru a decora un spatiu si sunt foarte usor de ingrijit.

Plante de aer. Nu au nevoie de pamant si se ingrijesc foarte usor.

Plante medii

Poti alege plante cu flori. Florile vor da culoare si un parfum placut spatiului tau. O optiune foarte buna o reprezinta plantele suculente. Acestea sunt foarte colorate si usor de ingrijit. Ele trebuie udate de doua ori pe saptamana, cel mult.

Plante mari

Plantele mari trebuie plasate in ghivece mari, astfel incat radacinile lor sa se dezvolte corect. Aceste tipuri de plante sunt perfecte pentru umplerea unui colt gol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului