Cum sa...

# aspect nou vaze vechi # vaze vechi # proiecte diy #vaze #diy

Cum sa dai viata noua unei vaze vechi

 

Vazele sunt obiecte de decor care nu lipsesc din nicio casa. Pe unele le-ai cumparat pentru ca aratau spectaculos, altele sunt suveniruri din locurile in care ai fost sau le-ai primit cadou, dar indiferent de unde provin, la un moment dat iti doresti ceva nou. Nu are rost sa achizitionezi altele, atat timp cat poti da o noua infatisare vazelor pe care le ai deja.

Tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul de vaza pe care ti l-ai dori in decorul casei tale si sa treci la treaba. Din materiale simple poti face ca vazele din casa sa arate spectaculos.

Vaza cu monede aplicate

Ia o vaza veche si aplica vopsea neagra mata pentru tabla de scris. Asteapta pana cand vopseaua se usuca si lipeste pe toata suprafata vopsita monede. Vaza ta veche capata un design nou si special si devine o piesa de rezistenta in decorul casei tale.

Vaza din cutii din carton si rafie

Nu arunca cutiile cilindrice de carton de la diverse produse pe care le consumi, pentru ca le poti transforma in vaze inalte, decorative. Dezlipeste etichetele de pe cutii si lipeste cutiile intre ele cu banda adeziva, pentru a face o vaza inalta. Lipeste apoi rafie pe cutii, in mai multe straturi. Foloseste rafie intr-o culoare naturala.

Vaza imbracata in bucati de pulover

Un pulover pe care nu il mai folosesti este exact materialul de care ai nevoie pentru a da o viata noua unei vaze vechi. Tot ce trebuie sa faci este sa decupezi o bucata din obiectul vestimentar vechi si sa il lipesti pe vaza. Ai obtinut astfel un obiect de decor inedit!

Vaza din curele vechi

Cu siguranta, de-a lungul timpului, in dulapul tau s-au adunat numeroase curele pe care acum nu le mai folosesti. Pentru a face ca o vaza banala sa capete un aspect vintage, infasoara in jurul ei curelele vechi. Rezultatul este cu adevarat surprinzator!

Vaza din cutie de conserva si sfoara

Alege o cutie de la o conserva pe care ai consumat-o si transforma acest ambalaj pe care altfel l-ai fi aruncat, intr-o vaza simpla si eleganta. Infasoara si lipeste in jurul cutiei sfoara, apoi pune in interior un borcan, umple-l cu apa si pune florile.

Vaza din dopuri de pluta

In cazul in care obisnuiesti sa colectionezi dopurile de pluta de la sticlele de vin, le poti da o intrebuintare inedita, transformandu-le intr-o vaza cu totul speciala. Singurele materiale de care ai nevoie sunt dopurile, un adeziv si trei cercuri din lemn cu gaura in mijloc.

Vaza din ziare

Atunci cand ai in casa ziare vechi, incearca sa le dai o intrebuintare inedita, folosindu-le pentru a transforma o vaza veche intr-un obiect de decor superb.

Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti in jurul vazei vechi, pagini de ziar indoite. In functie de cum doresti sa arate in final acest obiect de decor, decizi cate ziare vei folosi si ce forma vei da noii vaze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului