Cum sa...

#sfaturi curatenie #perne ortopedice #curatare perne ortopedice #spalare perne ortopedice

Cum sa cureti rapid si corect pernele ortopedice cu spuma de memorie

Pernele ortopedice sunt ideale pentru un somn sanatos si relaxant. Acestea au devenit din ce in ce mai populare, insa curatarea lor este una mai delicata. Iata cateva sfaturi esentiale de care trebuie sa tii cont daca vrei sa prelungesti utilizarea pernelor ortopedice:

Spala corect pernele ortopedice cu memorie

Pernele ortopedice cu memorie nu pot fi spalate la masina sau manual, decat cu exceptia cazului in care acest lucru este specificat pe eticheta lor. Pentru a curata in conditii de siguranta pernele ortopedice cu memorie, du-le la o curatatorie specializata, deoarece acestea se pot umple de bacterii daca sunt udate si tinute in umeazeala prea mult timp.

Greseli pe care sa nu le faci niciodata

Atunci cand vrei sa cureti o perna ortopedica nu o baga niciodata la masina de spalat sau in uscator. Nu folosi pe ea apa fierbinte si nu o freca prin miscari bruste. De asemenea, nu utiliza la curatarea sa substante sau produse chimice foarte puternice.

Cum cureti perna in situatii de urgenta

In cazul in care patezi o perna ortopedica cu cafea sau orice alte bauturi, ideal ar fi sa o cureti cat mai rapid. Incearca sa absorbi lichidul cu ajutorul unor prosoape curate si pune apoi perna intr-un loc in care sa se usuce cat mai rapid sau incearca chiar uscatorul de par.

Dupa ce s-a uscat bine, poti incerca sa indepartezi pata de perna cu ajutorul unui prosop moale inmuiat in detergent usor sau sapun. Freaca usor pata, apoi las-o sa se usuce complet.

Cum scoti mirosul urat din perna

Pentru a scoate mirosul urat din pernele ortopedice presara bicarbonat de sodiu pe toata suprafata lor. Lasa substanta sa actioneze cel putin doua zile. Poti elimina mirosul de pernele ortopedice si daca le lasi in aer liber, la soare, cateva ore.

Pentru a te feri insa de tot felul de incidente, incearca sa cumperi perne ortopedice care au huse sau capac rezistent la lichide. Astfel vei scapa de orice bataie de cap.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea