Cum sa...

#curatare mocheta #sfaturi curatenie #curatenie #mocheta

Cum sa cureti mocheta ca un profesionist

Petele de cafea, de vin sau de noroi sunt nelipsite de pe covoare sau mochete. Chiar daca ai incercat tot ce era posibil pentru a tine mizeria la distanta, ti-ai rugat oaspetii sa se desclate la intrare si chiar ai cumparat o mocheta rezistenta la pete, evenimentele nedorite tot au avut loc.

Cu toate ca aspiri regulat, petele de pe mocheta fac ca aceasta sa para murdara si arata inestetic. Indiferent de problema, exista o solutie specifica sau un produs de curatare care va face ca petele sa dispara si vor readuce frumusetea si prospetimea mochetei tale.

Solutie pentru petele obisnuite de pe mochete

Iata cum poti indeparta petele obisnuite de pe mochete - petele de vin, murdarie si mizerie de la animalele de companie. Ia doua sticle goale de pulverizare si umple una cu apa rece, cealalta cu un amestec de 1/4 lingurita de spalat vase si o cana de apa calda.

Pulverizeaza solutia de detergent frecand suprafata cu o carpa absorbanta. Pe masura ce pata dispare, sterge cu o carpa curata. Continua sa aplici solutia si sa freci pana la disparitia completa a petei. Pulverizeaza pe o alta carpa apa rece si foloste-o pentru a clati solutia de detergent de pe mocheta. In final sterge suprafata cu o carpa uscata.

Pune o stiva de prosoape de hartie pe locul umed si aseaza ceva greu deasupra. Peste noapte, hartia va absorbi lichidul si petele din mocheta.

Improspatarea mochetei cu bicarbonat de sodiu

In cazul in care vrei sa abordezi o metoda naturala de curatare a mochetei, presara bicarbonat de sodiu pe zonele cu probleme si lasa-l sa actioneze 12 - 30 de minute inainte de a aspira. Pentru a te asigura ca ai strans toata pulberea fina de pe mocheta, foloseste o punga de vid noua sau un filtru curat.

Indepartarea petelor provenite de la animale de pe mocheta

Oricat de dragut este animalul tau de companie, petele pe care le lasa pe mocheta nu sunt de apreciat. Pentru a elimina urmele lasate de animale pe covoare sau mochete, utilizeaza un produs de curatare cu enzime. Acestea, pe langa faptul ca elimina petele, au rolul si de a distruge bacteriile care provoaca mirosurile neplacute. Dupa pulverizarea produsului de curatare, freaca zona cu o carpa curata si umeda. In final clateste cu o carpa curata si umeda.

Indepartarea petelor de vin rosu de pe mocheta

In cazul in care ai varsat vin rosu pe covor sau pe mocheta, primul pas este sa incerci sa elimini cat mai mult din acesta folosind panze absorbante. Toarna apoi pe pata solutie de inlaturare a petelor de vin si las-o sa asctioneze pana la cinci minute. Sterge zona pana cand pata dispare coplet si indeparteaza reziduurile suplimentare cu o carpa umeda.

Indepartarea petelor de cafea de pe mocheta

Indiferent de culoarea covorului sau a mochetei, daca ai varsat cafea, incearca sa indepartezi cat mai mult din lichid. Amesteca apoi o lingura de sapun lichid, o lingura de otet alb si doua cani de apa calda. Folosind o carpa curata, alba, freaca zona patata cu aceasta solutie si stergand frecvent cu o carpa uscata, pana cand pata dispare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare