Cum sa...

#par animale #electrocasnice #curatate

Cum sa cureti mai usor parul de animale din casa ta

Multe persoane, indiferent daca au copii sau nu, au in casa animale de companie, care se bucura de mare atentie si sunt extrem de rasfatate.

Dar exista si o problema destul de delicata, atunci cand cresti un animal in casa. Este vorba despre parul pe care acesta il lasa, fara voia sa, peste tot si pe care trebuie sa-l cureti mereu. Si unoeri te apuca furia, dar daca tii cont de cateva sfaturi practice poti rezolva repede aceasta problema.

Aparate electrocasnice care te ajuta sa scapi de parul de animale

Pentru ca nu mai traim pe vremea bunicii, cand trebuia sa stai toata ziua cu o carpa in mana ca sa stergi praful de pe mobila si de pe podele, exista mai multe aparate electrocasnice ce iti vin in ajutor atunci cand este vorba de curatarea parului de animale din casa. Iata care sunt cateva dintre ele:

1. Aspiratorul pentru parul de animale

Una dintre cele mai eficiente metode de a nu mai avea casa plina de par de pisica sau de caine este sa folosesti un aspirator performant, cel putin o data pe saptamana. Pentru ca parul de animale este foarte greu de adunat este bine sa alegi un model de aspirator care are integrate perii speciale care pot curata firele de blana de pe covoare sau de pe obiectele de mobilier cu tapiterie.

In plus, este indicat sa patrunzi in colturile cele mai ascunse pentru ca acolo se pot strange foarte usor ghemotoace de par.

Un aspect foarte important este ca aspiratorul tau sa aiba un filtru, astfel, vei putea sa aspiri nu doar praful, ci si scuamele, acarienii, polenul, parul de animale.

2. Masina de spalat cu program special pentru parul de animale

Iti place sa te joci toata ziua cu patrupedul tau, insa cand te uiti la dezastrul lasat pe bluzele si pe pantalonii tai, parca nu ti se mai pare la fel de distractiv. O buna modalitate de a prelungi viata hainelor tale, atunci cand ai o pisica sau un caine, este sa folosesti o masina de spalat performanta.

Pe piata exista masini de spalat care au programe speciale pentru indepartarea parului de animale. Si nu e vorba doar de haine, ci si de curatarea pilotelor, asternuturilor si a pernelor, mai ales daca obisnuiesti sa-ti lasi anumalultul sa doarma cu tine in pat.

3. Purificatoarele si umidificatoarele de aer

Firele de par si scuamele de la animalele de companie, care pot provoca alergii, nu se depun doar pe covoare, mobila si tapiterii, ci raman si suspendate, deteriorand astfel calitatea aerului din locuinta ta.

O modalitate eficienta de a scapa de aceasta problema sunt purificatoarele, umidificatoarele sau dezumidificatoarele de aer.

Studiile au demonstrat ca petrecem 90% din timp in spatii inchise, prin urmare asigura-te ca in locuinta ta aerul este cat mai curat.

Alte metode ca sa nu ai casa plina de par de animale

Pe langa folosirea aparatelor electrocasnice, ai la dispozitie o multime de alte variante pentru a evita ca locuinta ta sa fie plina de par. Iata cateva dintre ele:

1. Periile de curatat

In functie de blana animalului tau, care poate fi mai rara sau mai deasa, cu firul lung sau mai scurt, trebuie sa alegi o perie potrivita, astfel incat sa poti ajunge pana la baza firului de par, fara sa-ti chinui patrupedul.

2. Maturile si manusile din cauciuc

Maturile si manusile din cauciuc sunt si ele variante la dispozitia ta pentru a evita sa ai casa plina de par.

3. Rola cu banda adeziva pentru haine si mobila

Parul de pe haine si de pe mobila poate fi colectat cu ajutorul unei role cu banda adeziva. Nu este o solutie pentru a face curatenie in toata casa, ci o poti folosi dupa ce ai dat cu mopul si cu aspiratorul.

4. Spray-urile antistatice

Pentru ca hainele si mobila ta sa nu mai atraga firele de par, foloseste spray-uri antistatice. Si atunci cand faci curatenie, alege carpele si mopurile care au aceasta proprietate, ca sa te asiguri ca strangi cat mai eficient ghemotoacele de blana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea