Cum sa...

#tapiserii #covoare #aspirator

Cum sa cureti eficient tapiseriile si covoarele folosind aspiratorul

Fie ca iti petreci o seara relaxanta impreuna cu familia sau iti primesti prietenii in vizita si le servesti o gustare delicioasa sau diverse bauturi, este inevitabil ca firimiturile si petele sa ajunga pe covor, fotolii sau canapea. Daca mai ai si animale de companie, atunci cu siguranta covorul tau preferat sau canapeaua pe care o indragesti va fi sacrificata.

Vestea buna este ca te poti bucura de momentele frumoase alaturi de cei dragi fara sa iti faci griji cu privire la acest aspect. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva sfaturi utile si sa folosesti un aspirator performant pentru a-ti curata tapiseriile si covoarele din locuinta. In continuare, iti vom da cateva ponturi cu privire la tipul de aspirator pe care este recomandat sa il utilizezi si ce accesorii sunt potrivite pentru acesta:

Cum sa cureti covoarele si carpetele

Este recomandat sa aspiri temeinic covoarele si carpetele, cel putin o data pe saptamana. Aspiratoarele sunt dotate cu o duza de aspirare care poate fi ajustata in functie de suprafata. Pentru pardoseli dure, cum ar fi parchetul, aceasta dispune de o perie, iar pentru covoare si carpete, aceasta se regleaza intr-un mod diferit.

Pentru covoare cu tesatura inalta, este recomandat sa folosesti o duza care permite o aspirare puternica, pentru a le curata in profunzime. Intre aspirari, poti utiliza o matura electrica pentru o curatenie rapida.

Cum sa cureti tapiseria

Indiferent ca e vorba de fotolii, recamiere, canapele sau pernele decorative care se afla pe acestea, aspiratoarele sunt cele mai eficiente in curatarea lor. Acestea pot indeparta murdaria greu de eliminat, parul cainilor si pisicilor, precum si acele microorganisme cunoscute sub numele de acarieni, care sunt nocivi si pot provoca alergii.

De ce ar trebui sa alegi un aspirator cu filtru de apa daca suferi de alergii?

Aspiratoarele cu filtru de apa sunt aparate performante care pot curata in profunzime covoarele si tapiseriile, insa avantajul lor important consta in faptul ca purifica si aerul din incapere. Acestea nu dispun de sac de filtru, ci utilizeaza puterea naturala a apei pentru a aspira 99,5% din particulele de praf din aer, care astfel devine mai pur si mai placut de respirat.

Astfel, aspiratoarele cu filtru de apa sunt de nelipsit intr-o casa in care locuiesc persoane care sufera de alergii. In plus, acestea ajuta semnificativ la eliminarea mirosurilor neplacute din locuinta.

Aspiratoarele cu spalare tip spray-extractie - inamicul petelor rezistente

Stiai ca petele inestetice de pe covoare, carpete, fotolii si canapele pot fi eliminate cu succes cu ajutorul unui aspirator cu spalare? Acestea au un principiu de functionare foarte simplu. Dispunand de un rezervor dedicat, aspiratorul cu spalare stropeste intai suprafata care trebuie curatata cu un amestec de apa si detergent. Ulterior, prin functia sa de extractie, acesta aspira toata murdaria din tesaturile covoarelor si tapiseriilor, petele disparand ca prin minune.

Comparativ cu metoda traditionala de a curata suprafata manual cu ajutorul unui burete, aspiratoarele cu spalare tip spray-extractie curata petele mai usor si mai eficient, covoarele sau canapelele uscandu-se, de asemenea, mult mai rapid.

FOTO: elements.envato.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului