Cum sa...

#curatare granit #granit #sfaturi curatenie casa #curatenie casa

Cum sa cureti eficient granitul! Trucurile pe care trebuie sa le stii

Granitul este folosit adesea pentru realizarea blaturilor de bucatarie, a podelelor sau a bailor. Granitul ofera stil si eleganta incaperilor in care este utilizat. Pentru ca impactul sa fie acelasi chiar si dupa o perioada indelungata trebuie sa stii cum sa-l folosesti corespunzator.

 

In cazul in care granitul nu este ingrijit adecvat, cu timpul, isi va pierde stralucirea sau isi poate chiar schimba culoarea. Iata cateva trucuri de care trebuie sa tii cont in momentul in care cureti granitul.

Pentru curatarea granitului trebuie sa folosesti detergent lichid, spray special pentru granit si alcool izopropilic.

Spala mai intai granitul cu ajutorul detergentului lichid pentru a indepata depunerile de grasime si murdaria. Lasa-l sa se usuce complet, apoi aplica spray-ul special, ce ii va oferi o suprafara lucioasa. Cand s-a uscat sterge suprafata cu ajutorul unei carpe uscate si curate.

Daca dupa curatarea cu detergent lichid granitul nu este perfect curat amesteca 1/4 cu o jumatate de cana de sapun lichid si ¼ cana apa. Curata apoi granitul folosind o carpa moale.

Atentie! Evita produsele de curatat acide, din comert, deoarece in timp isi va pierde din luciu si din culoare. Opteaza pentru produse speciale destinate granitului.

Sursa foto: mrstone.by

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului