Cum sa...

#incarcarea cristalelor cu energie # incarcare cu energie # purificare cristale #curatare cristale

Cum sa cureti cristalele pentru a le reda energia

Cristalele sunt pietre pretioase care au rolul de a face ca energiile sa circule mai bine in casa in care sunt tinute. Acestea pot avea si aspect decorativ, dar adesea sunt utilizate pentru energia pe care o emana si o ajuta sa circule in locuinta.

 

Dar, pentru ca energiile sa curga, este important sa cureti curect cristalele si sa le eliberezi de energia toxica pe care o absorb. Acest lucru este valabil atat pentru cristalele care sunt tinute in casa, cat si pentru cele sub forma de bijuterii, pe care le porti pentru protectie cand nu esti acasa.

Curatarea este cea mai buna metoda prin care poti reincarca cu energie cristalele. 

Cum se curata cristalele

Curatarea cristalelor este simpla. Ai nevoie doar de apa si sare. Nu este nimic costisitor si nici complicat.

Curata cristalele cu apa si sare

Apa sarata, la fel cum apa de mare purifica energia organismului, ajuta la curatarea su purificarea cristalelor. Apa folosita trebuie sa fie apa filtrata sau apa pura. Adauga peste aceasta sare grunjoasa (precum cea folosita pentru muraturi) si lasa cristalele sa stea in aceasta apa pentru cel putin 48 de ore.  Ai grija ca cristalele sa fie acoperite complet cu apa.

Dupa cele 48 de ore, clateste cristalele folosind doar cu apa filtrata.

Arde salvie si lemn de palo santo

Arde salvie si lemn de palo santo (cunoscut si ca “lemn sacru”) pentru a curata energiile cristalelor si a purifica in profunzime nu doar un cristalele, ci si orice spatiu caruia doresti sa ii reinnoiesti energia. Tot ce trebuie sa faci este ca dupa ce cureti cristalele cu apa cu sare, sa arzi in jurul acestora o ramura de salvie si palo santo. Pune frunzele si lemnul de palo santo intr-un recipient sigur, pentru ca acestea sa poata arde in totalitate fara sa devina un pericol. Fumul eliberat va purifica energiile din incapere si va incarca pozitiv cristalele.

Ce trebuie sa faci dupa curatarea cristalelor

Dupa curatarea cristalelor, acestea trebuie lasate sa absoarba energia de la luna, in special. Dar poti folosi, la fel de bine, si zilele cu eclipsa de soare.

Profita de luna plina sau de luna noua

In multe credinte, luna are o putere purificatoare maxima. De aceea, se recomanda intotdeauna sa se profite de cea mai stralucitoare lumina, care este luna noua sau luna plina, pentru ca cristalul sa fie curatat si, la randul sau, sa se incarce de energie.

Lasa asadar cristalele toata noaptea la geam, sau in curte, unde sa fie acoperite cu mantia de lumina lunii. Aceasta le va umple de energie, iar cristalele vor atrafe protectie si eliberare. 

Urmareste eclipsele de luna si de soare

Efectul eclipselor, fie ele solare sau lunare, este cel mai important la nivel energetic si pentru resetarea incarcaturii unui cristal. Profita intotdeauna de eclipsele de luna, pentru ca acestea sunt legate de schimbari structurale si va fi ca si cum ai reinnoi piatra pretioasa.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea