Cum sa...

#sticla de apa reutilizabila #curatare #cum sa

Cum sa cureti corect sticla reutilizabila de apa

Sticlele de apa reutilizabile sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator si daca esti unul dintre cei ce poarta grija naturii cu siguranta folosesti  un astfel de recipient in detrimentul celor de plastic. Apa este vitala pentru sanatate, obiceiul de a purta o sticla oriunde mergi este unul sanatos. Trebuie insa sa recunoastem ca de multe ori umpli sticla fara sa o clatesti in prealabil. Nu trebuie sa te simti vinovata, cam toti procedam la fel! Totusi obiceiul are cateva capcane, deoarece in interiorul recipientului  se pot dezvolta o serie de bacterii si germeni care pot produce afectiuni grave si disconfort. Iata care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgi pentru a avea o sticla corect curatata, gata pentru reumplere!

Inainte de a discuta care sunt pasii care trebuie urmati trebuie sa ai la indemana o serie de ustensile si ingrediente, necesare pentru desfasurarea procesului de igienizare.

Materiale necesare pentru a curata corect o sticla reutilizabila de apa:

  • lichid de curatat vase
  • perie pentru sticle cu peri mari
  • perie pentru sticla cu peri mici
  • inalbitor sau vinegar
  • prosop de hartie 

Curatarea sticlei reutilizabile de apa

Curatarea zilnica. Vrei sa iti mentii starea de sanatate hidratandu-te corect, deci este esential sa cureti sticla pe care o porti in fiecare zi. Operatiunea este simpla, umple cu apa calduta sticla si adauga cateva picaturi de lichide de curatat vase. Folosind peria cu perii mari curata foarte bine peretii si fundul. Ai grija sa igienizezi si capatul superior, aici se pot dezvolta un numar mare de germeni.

Limpezirea minutioasa. Limpezirea sticlei este o etapa importanta. Cu siguranta nu doresti sa ingerezi resturi de sapun! Foloseste apa din abundenta pana ai siguranta ca toate urmele de detergent au fost indepartate. Lasa sticla la scurs pentru cateva minute in suportul de vase. Daca ai posibilitatea dupa ce surplusul de apa s-a indepartat, usuca sticla cu un prosop de hartie. Bacteriile si ciupercile se dezvolta cel mai bine in mediile umede. Efectuand acest pas te asiguri ca nu pastrezi un mediu favorabil pentru inmultirea lor.

Curata cu atentie dopul. Dopul este componenta care favorizeaza cel mai mult dezvoltarea germenilor patogeni. Micile adancituri din filet sunt mai greu accesibile si de aceea mai greu de curatat. Pentru a preveni dezvoltarea coloniilor de microbi este esential sa utilizezi pe langa detergentul de vase si peria cu perii mici care contribuie la igienizarea corecta. Pentru a avea siguranta ca si cei mai mici spori patogeni sunt indepartati poti scufunda dopul in solutie de apa cu inalbitor, doar cateva secunde. Ai grija ca acest proces sa fie urmat de o limpezire corecta. Foloseste apa din abundenta, astfel indepartezi totate urmele de detergent. 

Ca si sticla si dopul trebuie uscat cu un prosop de hartie. Astfel pregatita sticla poate fi utilizate in siguranta zi, dupa zi.

Curatare periodica profunda

Daca ai neglijat etapa de curatare pentru cateva zile sticla ta va incepe sa dezvolte un miros puternic, inchis, semn ca incep sa se inmulteasca coloniile de agenti patogeni. Pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol este esential sa realizezi o curatare profunda. 

Umple sticla cu o solutie de apa rece si inalbitor - daca nu tolerezi mirosul puternic al inalbitorului poti folosi cateva linguri de vinegar, are aceleasi proprietati antimicrobiene. Lasa solutia sa actioneze peste noapte. Dimineata, foloseste peria si curata minutios peretii, fundul si partea superioara. Limpezeste sticla pana ce dispar urmele de inalbitor/vinegar si revine mirosul de proaspat si curat. Acelasi tratament trebuie aplicat si dopului. Realizand acest proces vei avea siguranta ca sticla reutilizabila este corect igienizata, si numai buna de folosit!

Aplicand aceste procede simple, te vei bucura de o stare de sanatate exceptionala si in acelasi timp vei proteja natura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare