Cum sa...

#sfaturi curatenie #frigider #curatare frigider

Cum sa cureti corect frigiderul

Frigiderul este echipamentul din casa in care este nevoie sa fie mereu curat. Locul in care depozitezi mancarea trebuie sa fie cat mai ferit de bacterii si alti microbi care ti-ar putea pune in pericol sanatatea. Nu te speria, frigiderul se curata usor, ai nevoie doar de o solutie de curatare, de preferat fara substante chimice, si un prosop pentru a-l face sa arate impecabil.

Urmeaza pasii de mai jos si curata frigiderul rapid si eficient!

Scoate frigiderul din priza

Inainte sa dechizi frigiderul si sa incepi sa il cureti, este recomandat sa il scoti din priza. In felul aceasta nu consumi energie inutil, cat timp vei tine usa frigiderului deschisa.

Pune mancarea la rece

In cazul in care ai un frigider mic si stii ca nu iti va lua mult timp sa il cureti, poti lasa mancarea direct pe masa. Daca frigiderul e de dimensiuni mai mari si stii ca ai alimente perisabile in el, atunci depoziteaza totul intr-o lada frigorifica pana cand termini de curatat. Poti pune in lada pachete din congelator pentru a mentine restul produselor reci.

Scoate rafturile din sticla si sertarele din frigider si lasa-le sa ajunga la temperatura camerei, pentru ca atunci cand incepi sa le cureti eviti orice pericol de a le fisura sau sparge.

Sterge cu solutii fara chimicale

Solutiile pentru sters care contin substante chimice pot intra in contact cu mancarea depozitata in frigider, devenind astfel periculoase pentru sanatate. Incearca solutii sigure, pe baza de bicarbonat de sodiu sau otet pe care le amesteci cu apa si sterge frigiderul cu acestea. Un prosop umed iti va fi de folos pentru a curata colturile sau zonele foarte inguste din interiorul frigiderului.

Curata garnitura usii

Garnitura flexibila de cauciuc care imbraca marginea usii de la frigider este un loc in care tot timpul se strange mizerie, chiar daca il cureti des. Aplica solutie facuta din otet si apa, apoi sterge cu un prosop umed.

Curata rafturile si sertarele

Foloseste acceasi solutie pentru a curata rafturile si sertarele sau, in cazul in care ai o chiuveta incapatoare, le poti spala ca pe restul vaselor. Inainte de a pune rafturile si sertarele inapoi in frigider, asigura-te ca sunt complet uscate, altfel umezeaza favorizeaza acumularea de bacterii in interior. In cazul in care vrei sa cureti sticla cu solutii speciale pentru sticla, foloseste tot una care nu contine substante chimice.

Spala exteriorul frigiderului

Curatarea frigiderului nu este gata pana nu te ocupi si de exterior. Dezinfecteaza manerele si partea de deasupra unde se acumuleaza de regula mult praf. Pentru a curata exteriorul frigiderului foloseste, de asemenea, solutii care nu contin substante toxice.

Pune mancarea la loc in frigider

Dupa ce frigiderul arata impecabil, pune mancarea inapoi in interior. Tot acum este momentul sa organizezi produsele depozitate in frigider, verifica daca nu sunt unele care au expirat si arunca ce nu mai este bun, aranjeaza mancarea pe categorii si in felul acesta iti va fi usor sa mentii curatenia in frigider pentru mai mult timp.

Sursa foto: greenfrogcleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea