Cum sa...

#ecran televizor #televizor hd

Cum sa cureti corect ecranul televizorului. Sfaturi simple pe care oricine le poate respecta

Ultima data cand ati cumparat un televizor, probabil ca ati petrecut destul de mult timp pentru a decide daca doriti un ecran cu plasma, LCD sau LED si pentru a alege intre rezolutiile HD, 4K sau 8K. Dupa aceasta achizitie importanta, ar trebui sa stiti si cum sa va curatati ecranul televizorului, astfel incat sa va puteti bucura la maximum de acele culori vii si detalii clare. Indiferent daca curatati ecranul unui televizor, al unui calculator sau al unui telefon mobil, trebuie sa stiti mai intai ce instrumente si metode sa folositi.

Majoritatea televizoarelor cu ecran plat de astazi au ecrane LCD sau OLED, ambele iluminate cu diode emitatoare de lumina (LED). OLED-urile utilizeaza diode organice de emisie de lumina, care se mandresc cu un contrast mai bun, negru mai intunecat si alb mai luminos. Ecranele cu plasma, care au fost populare la sfarsitul anilor 1990 si inceputul anilor 2000, au fost scoase din uz in 2014, dar sunt inca prezente in multe case. Televizoarele cu adevarat de moda veche, care se bazau pe tuburi catodice voluminoase (CRT), aveau ecrane din sticla.

Cum sa curatati un ecran TV

1. Curata cu carpe din microfibra. "Ecranele moderne pot fi sensibile la presiune" si se pot zgaria usor, spune Ek, expert in curatenie. Ea recomanda utilizarea unei carpe din microfibra, indiferent daca ecranul este LCD, OLED sau cu plasma.

2. Asigura-te ca folosesti carpa pentru a intra in colturile si marginile ecranului, intorcand-o des, astfel incat sa folositi intotdeauna un segment curat.

3. Nu aplica produse de curatenie direct pe ecran. Aplicati pe carpa pe care o folositi pentru a-l sterge.

4. Sterge cu miscari suprapuse. Pentru a evita dungile, Ek recomanda curatarea in miscari uniforme, usor suprapuse - fie pe orizontala, fie pe verticala. Apoi, treceti o ultima data peste ecran cu o carpa uscata pentru a elimina orice reziduu. Curatati si dulapul televizorului, pentru ca praful sa nu interfereze cu difuzoarele si porturile. (Puteti folosi si peria de praf a aspiratorului pentru acest lucru).

Cum sa cureti petele incapatanate de pe ecranul televizorului tau

Daca aveti o pata foarte rezistenta - poate ca sucul copilului dvs. cel mic a stropit si s-a uscat pe ecran - puteti incerca un amestec foarte diluat de apa distilata si sapun de spalat vase delicat. Dar atunci cand curatati un televizor cu ecran plat, nu trebuie sa folositi niciodata substante chimice dure, cum ar fi acetona, toluenul sau amoniacul. Ar putea parea intuitiv sa folositi detergent pentru ferestre, dar acesta are ca ingredient principal amoniacul, care va poate decolora permanent ecranul. Singurele exceptii de la aceasta regula sunt televizoarele cu tuburi.

In timp ce va curatati televizorul, nu uitati sa va curatati telecomanda saturata de germeni. Inainte de a incepe, scoateti bateriile si puneti capacul la loc pe compartimentul pentru baterii, apoi puteti sa o stergeti cu o solutie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului