Cum sa...

#curatare chiuveta #curatare #chiuveta

Cum sa cureti chiuveta din otel inoxidabil cu ingrediente naturale

Curatarea unei chiuvete din otel inoxidabil este putin diferita de curatarea unei chiuvete din granit sau din alte materiale. Expertii in curatenie explica faptul ca principalii vinovati pentru chiuvetele mate sunt acumularea de calcar si filigranele de apa. Acestea nu numai ca va fac chiuveta sa arate murdara, dar fac si ca substantele care induc pete (ceai, cafea, grasime si condimente precum turmericul) sa se “agate” de suprafeta acesteia. Prin urmare este important sa stii cum sa ingrijesti si sa cureti chiuveta. 

Indeparteaza toate resturile alimentare

Nu lasa niciodata resturile alimentare in chiuveta. Nici macar pentru 10-15 minute. Dupa spalarea legumelor, si curatarea acestora, arunca imediat resturile ramase si clateste bine chiuveta, pentru a preveni aparitia calcarului. Daca lasi resturile in chiuveta, calcarul se depune mai usor, deoarece acestea retin apa.

Si dupa spalarea vaselor trebuie sa clatesti bine chiuveta. Ideal este sa o cureti usor cu buretele si putin detergent de vase pentru a elimina roice impuritati si depuneri de grasimi. 

Cum sa cureti chiuveta din otel inoxidabil in mod natural

Lamaie si bicarbonat de sodiu

Pentru a elimina grasimea si murdaria expertii sustin ca un acid precum otetul alb sau sucul de lamaie va functiona cel mai bine. Taie o lamaie in jumatate, presara bicarbonat de sodiu pe aceasta si freaca foarte bine chiuveta. Aceasta nu doar ca se va curat ain profunzime, dar va mirosi si frumos. 

Cenusa

Pentru murdaria incapatanata, care s-a lipit pe otelul inoxidabil, poti folosi resturile de cenusa de la semineu sau de la soba cu lemne. Amesteca cenusa cu putina apa, pentru a forma o pasta care sa aiba consistenta pastei de dinti. Cu un burete freaca locurile cu pete dificile cu aceasta pasta si apoi clateste foarte bine. Daca este necesar, repeta procedeul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului