Cum sa...

#cum cureti o canapea #curatare canapea #canapea

Cum sa cureti canapeaua ca un profesionist

Canapeaua este piesa de mobilier din casa expusa cel mai mult petelor, prafului si murdariei, de aceea are nevoie de intretinere permanenta. Poti sa cureti canapeaua ca un profesionist, atunci cand folosesti metodele potrivite si solutiile cele mai eficiente, in functie de tipul de murdarie de pe canapea.

 

Pentru o canapea din stofa urmeaza doar cativa pasi de baza atunci cand intentionezi sa o cureti. Foloseste aburul fierului de calcat sau al unui apart special pentru aburi, aspira suprafata canapelei, verifica codurile de curatare ale canapelei, curata petele, reimprospateaza mirosul cu un balsam special pentru stofa, indeparteaza mirosurile si bacteriile cu solutie dezinfectanta.

Cum cureti tapiteria canapelei

Foloseste un aparat pentru aburi sau chiar fierul de calcat cu aburi pentru a omori toate bacteriile si acarienii care se afla pe intreaga suprafata a canapelei. Tine cont ca aburul trebuie sa patrunda bine in tesatura. In cazul in care nu ai un aparat pentru aburi sau un fier de calcat cu aburi, poti sari peste aceasta etapa in procesul de curatare a canapelei.

Apoi, aspira toata canapeaua atat in spate, pe cotiere, margini si toate pernele. In cazul pernelor care se detaseaza, le poti da la o parte si aspira separat. Foloseste capatul pentru spatii inguste al aspiratorului pentru a curata cusaturile, zona din jurul butonilor sau cele in care exista ornamente.

Cum scoti petele de pe o canapea?

Inainte de a incepe sa scoti o pata de pe canapea, verifica eticheta cu codurile pentru ingrijirea tesaturii.

Pentru tesaturile care pot fi curatate cu apa, petele de mancare sau cele facute de animale pot fi curatate foarte bine cu detergent de covoare. Formulele pe baza de enzime au capacitatea de a scoate petele si mirosurile neplacute. Ca alternativa, mai poti folosi detergent de vase amestecat cu apa calda. Pentru siguranta, testeaza mai intai orice solutie de curatare pe o parte a canapelei care nu este vizibila.

In cazul canapelor care au perne cu huse, deschide fermoarul acestora si pune un prosop de hartie intre tesatura si umplutura pernei pentru a absorbi pata si substanta de curatare. Pune solutia de curatare pe o carpa si sterge cu grija pata. Odata ce pata a iesit, tamponeaza zona respectiva cu o alta bucata de carpa pentru a clati si usca acel loc.

Cum dezinfectezi canapeaua

Odata ce canapeaua a fost curatata si dupa ce s-a uscat foarte bine, poti sa distrugi microbii si sa scapi de mirosurile neplacute cu un spray dezinfectant, special pentru huse. Exista multe astfel de solutii disponibile pe piata, pe care le mai poti folosi si pentru a curata patul animalelor de companie, jucariile de plus, echipamentul sportiv al copiilor si alte obiecte care sunt greu de spalat.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare