Cum sa...

#decoratiuni craciun #sosete #sosete festive #sosete craciun

Cum sa creezi propriile tale sosete festive de Craciun

Frumos asezate langa bradul de Craciun, asteptand sa fie umplute cu daruri generoase, sosetele festive au devenit si la noi elemente-cheie in decorul sarbatorilor de iarna. Renunta sa le mai cumperi gata facute si creeaza-le cu mainile tale acasa, printr-o tehnica foarte simpla!

O soseta in forma de con, cu design inspirat din epoca victoriana, va fi "cireasa de pe tort" in designul casei tale de Craciun. Acest proiect handmade poate fi realizat cu ajutorul unei masini de cusut, daca nu te pricepi foarte bine sa manuiesti manual acul si ata. Cu cativa ciucuri pufosi si o panglica aratoasa, poti face propria ta soseta festiva de Craciun, cu model original!

Materiale necesare

  • fetru;
  • rigla;
  • creion pentru croitorie;
  • foarfeca;
  • masina de cusut;
  • bordura cu ciucuri;
  • panglica;
  • ac;
  • ata;


Pasul 1. Ia bucata de fetru cumparata, indoai-o in jumatate si masoara 58 cm in lungime si 24 cm latime, folosind rigla si creionul de croitorie. Uneste liniile marcate, astfel incat sa obtii o jumatate de triunghi, ca in imaginea de mai jos. Decupeaza forma cu foarfeca.



Pasul 2.
Coase bordura cu ciucuri in partea de sus a triunghiului (acolo unde va fi varful sosetei), asigurandu-te ca marginile sunt perfect aliniate.



Pasul 3. Taie panglica pregatita intr-o fasie de 25 cm, apoi indoaie bucata in doua parti egale si, folosind un ac cu ata, coase de mana ambele capete ale panglicii asezate oblic pe un colt al viitoarei tale sosete festive.



Pasul 4. Ultimul pas este sa indoi intregul material pe jumatate (cu ciucurii in interior), astfel incat sa obtii o forma de cornet. Fa un tiv dublu de-a lungul marginilor taiate, lasand suficient spatiu sa poti intoarce soseta pe fata dupa ce o cosi.



Vei obtine la final o soseta festiva incapatoare, eleganta si practica, pe care o poti folosi in decorul casei tale de Craciun sau pe care o poti face cadou cuiva drag. Exemplul nostru este monocromatic, insa tu poti improviza folosind ce culori doresti, inclusiv traditionala alaturare de rosu si alb.



Sursa foto: styleathome.com

Sursa foto principala: elmtreestudio.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare