Cum sa...

#scaun #perne #masa

Cum sa alegi un scaun practic si atractiv

Scaunele imbraca spatiul locuintei, dar contribuie si la functionalitatea acelui spatiu. Din cauza ca sunt elemente cumparate pentru o perioada lunga de timp, iar pretul acestora nu este tocmai mic, alegerea scaunului potrivit trebuie facuta dupa o analiza a propriilor nevoi, lasand la o parte posibilitatile nelimitate pe care pari sa le ai cand rasfoiesti o revista.

1 Alege un stil pentru scaunul tau
 

In cazul unei camere neamenajate, trebuie sa tii cont de stilul dorit pentru mobila din spatiul respectiv. Oferta de pe piata este numeroasa si daca stii care este stilul de amenajare nu vei mai pierde timp analizand toate posibilitatile.
 

2 Masoara spatiul
 

In cazul in care incaperea unde va fi asezat scaunul este deja mobilata, trebuie sa fii atent la spatiul pe care il ai la dispozitie. Un scaun este o piesa ca scop principal functionalitatea. Daca stai inghesuit, incomod, daca scaunul blocheaza accesul in spatiul respectiv atunci cu timpul acesta va fi evitat, abandonat sau folosit doar pentru depozitare. Noteaza-ti undeva dimensiunile spatiului pe care il ai la dispozitie pentru scaun si ia notitele cu tine.
 

3 Opteaza pentru materialul potrivit
 

Materialul din care este facut scaunul trebuie sa raspunda nevoilor tale si nu sa fie neaparat la moda. Un scaun de lemn are un stil clasic si chiar sobru. Acesta poate fi decorat cu huse si perne sau folosit ca atare, intr-un spatiu in care se asorteaza cu restul mobilierului. Un scaun de piele este confortabil si usor de curatat, fiind potrivit intr-o casa unde sunt copii sau animale de companie.

Culoarea materialului trebuie sa se armonizeze cu spatiul din jur. De exemplu, culoarea scaunului poate sa corespunda cu cea a ramei unui tablou de pe peretele din apropiere sau sa fie complementara cu cea a covorului.
 

4 Incearca mai multe scaune
 

Un scaun poate sa ti se para extrem de interesant cand il vezi in magazin sau intr-o fotografie, dar nu vei sti niciodata cum il simti daca nu te asezi. Indiferent de tipul de scaun pe care il cauti, este necesar sa-l testezi, deoarece o astfel de piesa nu este inlocuita des. De exemplu, sunt scaune cu materiale care irita pielea in anotimpul cald, cand se poarta haine foarte subtiri sau scaune cu un sezut care te impiedica sa-ti schimbi usor pozitia.

Chiar si scaunele pentru spatiul de luat masa cu prietenii conteaza. Daca vei avea musafiri si acestia se vor simti inconfortabil pe scaune, toate eforturile tale de a fi o gazda buna ar putea sa se naruie. Nimeni nu mai poate aprecia conversatia, mancarea sau alti factori daca are dureri in tot corpul si pierde vremea schimbandu-si pozitia, fara efect.
 

5 Cumpara scaune in functie de nevoi
 

Unul dintre factorii care pot distruge o amenajare o reprezinta folosirea unor scaune foarte diferite, in acelasi spatiu. Daca ai nevoie in mod regulat de un anumit numar de scaune, atunci fa o investitie si achizitioneaza cate scaune folosesti, alegand acelasi model. Fie ca familia ta are multi membri, fie ca vin des in vizita rude, prieteni etc, ar fi bine sa eviti sa strangi scaune de prin casa doar pentru a completa numarul necesar. Arata inestetic , dimensiunile sunt diferite si poate deveni incomod pentru unele persoane obligate sa stea inghesuite si la o inaltime sau nivel diferit de restul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea