Cum sa...

# generator casa # alegere genarator #generator

Cum sa alegi un generator de curent pentru casa sau biroul tau

Situatiile neprevazute pot aparea in orice moment, atat acasa cat si la birou. Pentru a nu fi luat prin suprindere de penele de curent, este recomandat sa ai la indemana unul dintre cele mai performante generatoare de curent de la Bricomall.

Intrucat varietatea de modele disponibile pot face procesul de selectie dificil, astazi ti-am pregatit un ghid al cumparatorului, care te va ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Cand ai nevoie de un generator de curent

Daca tocmai te-ai mutat la casa pe care ai construit-o pentru tine si familia ta, iar conexiunea la reteaua de distributie a energiei electrice inca nu a fost stabilita, ai nevoie de un generator de curent. Chiar daca aceasta situatie este una de moment, acest echipament va fi util si ulterior, atunci cand te vei confrunta cu pene de curent acasa.

In plus, daca ai o casa de vacanta localizata intr-un spatiu izolat, in care apar caderi persistente de tensiune, in mod frecvent, este bine sa fii pregatit din timp. Astfel, nu te vei regasi in situatia in care nu ai curent atunci cand ai nevoie.

Iata care sunt factorii de care trebuie sa tii cont pentru alegerea generatorului de curent potrivit nevoilor tale.

Puterea generatorului de curent

In aceasta categorie de produse, vei gasi disponibile generatoare de curent de putere mica (500-2200 W), moderata (2200-5500 W) sau mare (5000 W - 10kW). In functie de scopul in care va fi utilizat echipamentul, de numarul consumatorilor si de frecventa cu care intentionezi sa il folosesti, poti alege un produs din aceste categorii.

  • Daca intentionezi sa folosesti un generator de curent pentru a sustine dispozitive precum becurile, televizorul, aspiratorul, frigiderul si alte electrocasnice, trebuie sa iti indrepti atentia catre un generator de curent al carui putere sa depaseasca dublul puterii nominale a dispozitivelor utilizate simultan. De regula, un generator cu putere de 7000-8000 W va face fata cu succes acestor provocari.
  • In schimb, daca intentionezi sa sustii dispozitive precum caloriferele si plitele electrice, becuri incandescente, cuptoare electrice, televizoare si radiouri, puterea lor nominala va depasi valorile mentionate anterior. In acest caz, este indicat sa alegi un generator de curent cu putere de 3- 5 kW.

Tipuri de tensiune oferita de generatoare

In ceea ce priveste tensiunea oferita de generatoarele de curent, trebuie sa stii ca exista doua optiuni disponibile: generatoare monofazate si trifazate.

  • Daca trebuie sa sustii consumatori casnici sau aparate de putere mica utilizate pentru lucrarile de bricolaj, ai nevoie de un generator de curent monofazat.
  • In schimb, daca intentia ta este cea de alimentare a motoarelor trifazate puternice sau a diversilor consumatori industriali, ai nevoie de un generator de curent trifazat.

Atunci cand vrei sa ai la dispozitie un echipament care sa sustina ambele tipuri de consumatori, generatorul trifazat este optiunea eficienta. In acest caz, asigura-te ca puterea maxima a generatorului trifazat va putea sustine si consumatorii monofazati, tinand cont de specificul acestora.

Combustibilul generatorului de curent

In ceea ce priveste combustibilul utilizat pentru buna functionare a generatoarelor de curent, ai la dispozitie doua optiuni: motorina sau benzina.

  • Generatoarele de curent pe baza de benzina sunt accesibile ca pret, lucreaza in maniera silentioasa si asigura un grad sporit de mobilitate, datorita dimensiunilor lor reduse. In schimb, acestea consuma mai mult decat cele pe baza de motorina. Din acest motiv, aceste generatoare sunt recomandate pentru utilizare ocazionala, in cazul unor urgente.
  • Generatoarele de curent in varianta diesel ofera avantajul costurilor de exploatare reduse, in cazul utilizarii indelungate.
  • Generatoarele pe baza de motorina sunt avantajoase in principal datorita consumului redus de electricitate. In plus, acestea pornesc mai repede decat cele pe benzina si sunt caracterizate de o buna fiabilitate. In schimb, acestea nu sunt la fel de silentioase ca generatoarele pe baza de benzina.

Prin urmare, tinand cont de locatia in care il vei utiliza, de tipul si de numarul de consumatori pe care trebuie sa ii sustina sau de frecventa cu care va fi utilizat, acum poti alege generatorul de curent potrivit. Acorda atentie si fiabilitatii produsului ales, intrucat aceasta reprezinta o investitie pe termen lung.

Sursa foto: bricomall.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare