Cum sa...

# lumina led #spoturi led #led #sporturi

Cum sa alegi spoturile LED pentru fiecare camera din casa

Fiecare camera din casa este diferita si chiar daca nu te-ai gandit pana acum la acest detaliu – fiecare are nevoie de tipul potrivit de lumina. La fel cum soarele ne da energie de care avem nevoie, acelasi lucru il putem obtine chiar si de la un bec.

 

Becurile cu lumina albastra stimuleaza producerea de serotonina, lucru care ne ajuta sa ne concentram si sa stam treji. Becurile care nu produc lumina albastra ajuta creierul sa produca melatonina, care ne ajuta sa ne relaxam si sa ne pregatim de un somn linistitor.

Si pentru ca in fiecare camera din casa avem preocupari diferite si facem lucruri diferite, iata ce tip de spoturi LED este recomandat sa ai in fiecare incapere.

Spoturile LED pentru dormitor

Cu totii ne dorim ca in dormitor atmosfera sa fie cat mai relaxanta, calma, linistitoare. De aceea, recomandat este sa eviti becurile cu lumina albastra, in acest fel vei impiedica ritmul circadian sa confunde lumina din dormitor cu lumina naturala de afara. Acest lucru permite creierului sa produca melatonina necesara pentru un somn confortabil. Daca obisnuiesti sa citesti inainte de culcare, atunci cand esti deja in pat, poti alege o lampa de citit cu lumina albastra soft sau neutra.

Spoturile LED pentru biroul de acasa

Pentru tot mai multa lume biroul s-a mutat in ultima vreme acasa si aici pare sa ramana pentru mult timp de acum inainte. Iluminatul in aceasta incapere devine si el important, daca pana acum nu ai acordat o atentie deosebita acestui detaliu. Lumina de aici trebuie sa maximizeze capacitatea de concentrare si productivitatea. Daca optezi pentru sporturi LED cu lumina alba-rece, productia de serotonina creste, lucru care te va ajuta sa te concentrezi si iti va da o stare de energie.

Spoturi LED pentru living

Camera de zi este un loc utilizat din plin in casa, pentru ca aici primesti oaspetii, te distrezi sau te relaxezi. Indiferent daca urmaresti un film sau stai de vorba cu prietenii, este important sa ai o combinatie de surse de lumina in sufragerie, pentru a te adapta oricarei ocazii. La fel ca in dormitor, este bine sa eviti lumina albastra, care creeaza serotonina si ofera energie si sa alegi spoturi LED cu lumina calda.

Spoturi LED pentru bucatarie

Bucataria este prin definitie un spatiu de lucru. Multi dintre noi ne incepem diminetile in bucatarie, astfel incat becurile care emit lumina albastra ne vor ajuta sa fim alertati si treji in timp ce pregatim micul dejun. Daca aveti si o masa in bucatarie, un corp de iluminat reglabil cu o temperatura de culoare mai calda poate crea o ambianta placuta pentru a echilibra luminile albastre mai puternice din zona blatului de bucatarie.

Spoturi LED pentru zona de luat masa

Cand iei masa cu familia sau cu oaspetii, nu iti doresti ca iluminatul sa fie prea puternic si neplacut si cu siguranta nu vrei sa fie atat de slab incat sa adormiti. Fie ca este vorba de un brunch de dupa-amiaza sau de o cina tarzie, un corp de iluminat reglabil permite luminozitatea perfecta in orice moment al zilei. Se recomanda tonuri fine pana la neutre pentru zona de luat masa, care creeaza ambianta perfecta.

Sursa foto: vtacexports.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului