Cum sa...

#alegere pahare cristal #pahare cristal

Cum sa alegi setul de pahare din cristal potrivit?

Cristalul este o sticla speciala care datorita cantitatii mici de adaos de oxid de plumb pe care il are in compozitie, alaturi de alte minerale, are unele calitati uimitoare cum ar fi transparenta, limpezimea, un indice de refractie ridicat, dar si rezistenta.

 

In mod manual sau mecanizat, din cristal sunt fabricate diferite obiecte cum ar fi vaze, figurine, ceasuri, boluri, platouri, bomboniere, si nu in ultimul rand pahare, despre care vom discuta in randurile urmatoare.

Ce baturi se servesc in pahare din cristal?

Cand vine vorba despre paharele din cristal, acestea sunt folosite pentru a bea din ele bauturi precum vin alb, vin rosu, vin rose, sampanie; si exista de-asemenea pahare din cristal pentru desert.

Pentru vinul alb se folosesc paharele din cristal mai suple, cu picior, cu forma semi-ovala si care au deschiderea mai mica la gura decat la mijloc.

Pentru vinul rosu se folosesc pahare din cristal asemanatoare cu cele pentru vinul alb, doar ca paharele pentru vinul rosu au bolul mai mare, au forma sferica si volumul mai mare, si trebuie precizat ca sunt mai robuste.

Cand vine vorba despre alegerea paharelor din cristal pentru vin rose, de precizat este faptul ca trebuie alese acele pahare de tip flute, cu picior, dar care au volumul mai mic in comparatie cu paharele pentru vin alb.

Paharele din cristal pentru sampanie trebuie sa fie de “tip flaut”, astfel ca trebuie ca piciorul lor sa fie inalt si subtire (din sticla), iar forma trebuie sa fie alungita si ingusta, cilindrica sau conica. Se aseamana aceste pahare cu cele pentru vinul rose, insa sunt mai inalte, mai suple, iar deschiderea si volumul sunt mai mici la paharele de sampanie.

Se pot alege chiar si pentru desert pahare din cristal, iar acestea au de obicei forma de lalea, au corpul mic, volumul mic si gura mica, astfel incat aromele esentiale sa ramana pastrate in interior.

Alegerea paharelor din cristal

Cu siguranta, atunci cand vine vorba despre alegerea paharelor din cristal de la Class Gifts SRL, trebuie sa cunosti unele detalii foarte importante, iar acestea sunt prezentate pe scurt in continuarea acestui articol.

In primul rand, este necesar sa ai la cunostinta faptul ca in comparatie cu paharele fabricate din alte materiale, paharele din cristal sunt mai pretentioase la depozitare, deci este foarte important sa tii cont mai intai de toate de posibilitatile de depozitare.

Apoi, este important sa alegi paharele din cristal in functie de numarul sarbatorilor periodice sau in functie de numarul meselor festive din familie. Trebuie sa stii cate persoane vor lua parte la aceste evenimente, trebuie sa stii ce se bea de regula la aceste evenimente (vin, sampanie, suc, apa, sau alte bauturi).

In functie de toate aceste aspecte, vei putea stabili care sunt paharele din cristal de la Glass Gifts spre care trebuie sa iti indrepti atentia. Apoi, trebuie luat in calcul protocolul, dar si elementele de eticheta si de traditie care trebuie sa fie respectate la evenimentele festive.

Este foarte important ca inainte sa cumperi paharele din cristal, sa verifici conformitatea acestora de pe eticheta, dar si sa verifici certificatul de insotire (atentie mare la procentajul de oxid de plumb). Trebuie sa controlezi forma, subtirimea cristalului, culoarea si destinatia paharelor stabilita de producator, dar si marimea bolului (volumul).

Mai trebuie sa te asiguri ca verifici paharele pentru a te asigura ca nu sunt ciobite, patate, zgariate, decolorate sau deformate; dar si stabilitatea acestora.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti in momentul in care ai de gand sa-ti cumperi un set de pahare din cristal.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului