Cum sa...

#masina de spalat vase #vesela #functii #bucatarie

Cum sa alegi masina de spalat vase

Te-ai decis sa-ti renovezi casa sau ai pur si siplu nevoie de un ajutor in bucatarie si vrei sa cumperi o vase. Investitia pe care o vei face nu este neglijabila. Astfel, este deosebit de important sa stii care sunt factorii de care trebuia sa tii cont cand alegi un astfel de aparat.

Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand o alegi:
 

1 Stabileste un buget clar sau unul flexibil
 

Cand cauti o masina de spalat vase , ai la dispozitie o multime de firme, modele si functii din care sa alegi. Ca sa-ti fie mai usor, stabileste-ti un buget, fix sau flexibil, in functie de cazul tau. Astfel, vei putea sa-ti concentrezi atentia asupra unui produs care se incadreaza in buget si vei economisi timp.

De asemenea, trebuie sa stii ca cea mai buna alegere este si cea mai scumpa. Acest lucru se intampla deoarece masinile de spalat de clasa B pot fi mult mai ieftine, dar sunt mult mai dezavantajoase ca functii, programe si alte imbunatatiri. De aceea, alege un produs de clasa A sau A+, chiar daca te va costa mai mult.
 

2 Stabileste un loc in bucatarie pentru masina ta
 

Sursa foto: homeappliances.wordpress.com este destul de voluminoasa, asa ca trebuie sa dispui de suficient loc pentru ea in bucatarie. Latimile sunt in general de 45 - 60 cm. O masina de 50/50 cm poate fi pusa cu usurinta sub blatul mobilei de bucatarie. In alte cazuri, de masini mai mari, se poate ca mobila sa trebuiasca sa fie refacuta sau schimbata.

De asemenea, dimensiunea masinii de spalat este strans legata si de numarul de seturi. La masinile de dimensiuni medii, se pot spala intre 8 si 10 . Un set de vase inseamna 1 farfurie de ciorba, 1 farfurie plata, 1 farfurie pentru desert, 1 pahar, 1 ceasca sau cana, 1 cutit, 1 lingura, 1 furculita, 1 lingurita de desert.

Cand decizi unde o pui si ce spatiu ai la dispozitie, nu uita ca o masina de spalat vase poate fi incorporabila, partial incorporabila sau independenta.
 

3 Stabileste ce obiceiuri si nevoi ai legate de bucatarie
 

Cand alegi o masina de spalat, este bine sa te gandesti la modul in care obisnuiesti sa folosesti bucataria: daca se gateste mult sau nu, cati membri are familia, daca vin des musafiri etc. Astfel, iti va fi mult mai usor sa alegi o masina de spalat care indeplineste functiile de care ai tu nevoie.

De exemplu, o astfel de masina poate avea un “Eat-Load-Run”, care este un program de spalare rapida. Acesta obtine o performanta de spalare A, in 30 de minute. Este un program foarte bun pentru mesele lungi. Vei putea folosi aceleasi la inceputul si la sfarsitul mesei.

De asemenea, este bine sa stii ca o masina de spalat are de obicei doua tipuri mari de programe: cele de dezinfectare , utile pentru familiile cu copii mici si cele cu program zilnic. Acesta din urma spala vasele utilizate pe parcursul unei zile.
 

4 Verifica ce functii economice indeplineste
 

Exista masini de spalat Eco, 3 in 1 sau 4 in 1. Este vorba despre programe care vizeaza consumul de energie, durata spalarii, cantitatea si tipul de detergent utilizat. Acesti factori sunt printre cei mai importanti in alegerea unei masini de spalat.
 

5 Tine aspect de detalii
 

Verifica detaliile de pe eticheta, pentru ca poti descoperi functii care sunt importante pentru tine si care fac toata diferenta. De exemplu, este important ca masina de spalat sa fie cat mai silentioasa. Un alt exemplu il reprezinta cosul superior cu suporti din plastic. Acestia tin paharele si canile imobilizate, fara sa le zgarie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea