Cum sa...

#alegere lenjerii de pat #lenjerii pat #lenjerii de pat

Cum sa alegi lenjeria potrivita pentru pat, in functie de anotimp

 

Petrecem cel putin o treime din zi in pat – fie ca dormim cele 7 – 8 ore recomandate pentru un somn sanatos, fie ca citim o carte seara la lumina lampii, luam micul dejun in pat, stam la laptop sau pe tableta in confortul asternuturilor.

Pentru ca dormitorul este locul in care te refaci dupa o zi lunga si aglomerata, nu este un lucru deloc banal sa alegi lenjeria de pat. Trebuie sa fie de calitate, nu doar aspectuasa si realizata dintr-un material rezistent si confortabil.

Dar trebuie sa mai stii ceva. Lenjeria de pat trebuie schimbata in functie de anotimp.

Lenjerii de pat pentru primavara

Pentru ca temperaturile creasc, soarele isi face aparitia din ce in ce mai des, lenjeria de peste iarna nu mai pare la fel de confortabila. Te trezesti dimineata transpirat si parca nici nu mai poti respira cum trebuie. DEaceea trebuie sa alegi lenjeria in funcitia de anotimp.

Primavara este nevoie de lenjerii de pat mai relaxante, mai subtíri, hipoalergenice, care lasa pielea sa respire si care iti vor asigura un somn extrem de linistit.

Un material realizat din fibra de bambus impiedica formarea si dezvoltarea bacteriilor, fiind o optiune ideala pentru persoanele care sufera de alergii la acarieni. In plus, are proprietati foarte bune de reglare termica iar textura este fina, matasoasă. Fibra de bambus este folosita la confectionarea a numeroase modele de lenjerii de pat la cele mai bune preturi, insa cele simple, albe sau intr-o nuanta pastel de galben ori verde sunt cele mai potrivite pentru acest anotimp.

Lenjerii de pat pentru vara

Pentru zilele toride de vara este recomandata o lenjerie racoroasa, placuta la atingere, fina si hipoalergenica.

Spre exemplu, un material impecabil pentru vara este bumbacul, dar nu oricare, ci percale. Este extrem de fin, rezistent, nu se lipeste de piele, plus ca e si usor de intretinut. Percale este un termen care descrie tesatura si numarul de fire al materialului utilizat pentru confectionarea lenjeriilor de pat. Iar bumbacul percale este unul dintre cele mai luxoase si de calitate tipuri de bumbac de pe piata. Cuvantul dateaza inca din 1840, dar originile sale se duc mult mai in trecut, chiar pana la Imperiul Persan. Practic, acesta desemna bumbacul recunoscut pentru finetea sa. Astazi, el nu mai reprezinta o tesatura anume, dar insoteste de cele mai multe ori exprimarile referitoare la cel mai bun bumbac. Si mai clar, cand lenjeriile sunt prezentate ca fiind din percale, nu este vorba despre material, ci despre tesatura.

Vara este bine sa eviti culorile intunecate, care absorb caldura soarelui in timpul zilei si sa alegi asternuturi in culori cat mai luminoase.

Lenjerii de pat pentru toamna

In acest antimp temperatura din case va scadea considerabil, plus ca vor aparea mult mai multe precipitatii, iar vremea va fi schimbatoare.

Sigur, nu va fi momentul sa treci la asternuturile groase sau la plapuma. Din contra, satinul este recomandat de catre specialisti. Motivul? Are o textura destul de densa, care "stie" sa pastreze si caldura. Imprimeurile complexe si culorile inchise sunt cele care se pliaza cel mai bine pe un astfel de anotimp.

Lenjerii de pat pentru iarna

Dupa perioada "intermediara" a toamnei, vine cu adevarat si frigul, iar noptile apar temperaturile cu minus in termometre, asa ca trebuie sa iei masuri. Cand frigul iti intra in oase, nu-ti doresti decat sa te cuibaresti la tine in pat, acolo unde trebuie sa fie si cald si bine.

Lenjeriile de pat confectionate din finet, material catifelat si foarte calduros, care lasa si pielea sa respire, sunt foarte potrivite in astfel de situatii. Este foarte important ca mereu sa-ti lasi imaginatia sa se joace si sa-ti creezi propriul confort. Spre exemplu, in perioada sarbatorilor de iarna, alege-ti un model festiv, cu nuante in alb si rosu sau in verde si rosu, cu imprimeuri cu Mos Craciun, brazi, fulgi de nea sau cu Anul Nou. Totul iti va da o cu totul alta fata, aer, atmosfera dormitorului si te vei simti mult mai bine


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului