Cum sa...

# dezinfectantul potrivit # alegere dezinfectant #dezinfectant

Cum sa alegi dezinfectantul potrivit pentru locuinta ta

Folosirea dezinfectantilor este prima masura de prevenire a imbolnavirii cu temutul coronavirus. Pana in prezent, in Romania au fost anuntate 36 de persoane infectate, internate in spital, iar alte 13.000 se afla in carantina, la domiciliu.

Nu este de mirare ca cel mai rostit cuvant din ultimele saptamani este „coronavirus” (Covid-19). Luat prea in serios de unii sau prea in gluma de altii, un lucru e cert: nu-i pot fi ignorate efectele. In 3 luni de cand si-a facut simtita prezenta, peste 119,000 cazuri au fost semnalate pe plan international, dintre care 4,300 persoane au murit si 67,000 s-au insanatosit.

Reprezentantii Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” declara ca noul virus COVID-19 este "de 10 ori mai slab decat virusul gripal". Cu toate acestea are o rata de mortalitate mai mare decat tulpinile de gripa sezoniera, respectiv de 3,5% fata de 1%.

In Romania, sunt in carantina spitalizata 27 persoane si izolate la domiciliu 13,000 persoane. Actualmente numarul pacientilor suspecti de contaminare este 31, dintre care 6 au fost declarati vindecati si externati.

Pe rafturile magazinelor, pentru prima oara in ultimii 30 ani, s-au imputinat produsele de igiena personala – poate ca era de dorit acest lucru si fara sa trecem prin aceasta experienta ingrijoratoare... Dar hai sa fim pozitivi si sa speram ca acest imbold dat de noul virus sa reprezinte un prim pas in schimbarea mentalitatii legat de igiena. Ca sa-l citam pe domnul Raed Arafat - Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta: „Spalatul pe maini 20 de secunde cel putin, dupa care daca vrei sa pui si solutie pe baza de alcool este foarte bine. (...) Daca sunt pe baza de alcool si daca le folosim, da, omoara coronavirusul, pentru ca el este ucis de solutii pe baza de alcool si de solutii pe baza de clor. Solutiile din piata pentru dezinfectia mainilor sunt, de regula, pe baza de alcool”.

Da, acum este momentul sa iei masuri si sa te bazezi pe preventie. Recomandarile in acest sens le stii deja:

  • sa te speli des pe maini
  • sa nu iti atingi nasul, ochii si gura cu mainile
  • sa iti acoperi nasul si gura cand stranuti (sau cand o fac cei de langa tine)
  • sa utilizezi masca de protectie daca esti bolnav sau oferi cuiva ingrijire

Insa ce faci acasa, in propriul tau camin? Cum te asiguri ca nu aduci „de pe strada” virusul si nu pui in pericol sanatatea (sau chiar viata) celor dragi? Simplu. Dezinfectezi!

Optiuni se gasesc pe rafturile magazinelor sau online, insa posibil sa nu stii ce sa alegi sau ce ti se potriveste cel mai bine. Exista un dezinfectant destinat profesionistilor (HORECA), pe care – iata, in astfel de situatii de urgenta – il poti folosi si tu acasa. BARDIVAL 96 de la Asevi este un agent de curatare si dezinfectare cu spectru larg (bactericid, fungicid), al carui component activ este clorura de dimetildidecilamoniu, cu un timp de actionare de 15 minute. Lupta eficient cu Candida Albicans, Aspergillus Niger, Enterococcus Hirae, Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus si Pseudomonas Aureginosa.

Pentru efect bactericid se dilueaza 6% din solutie, iar pentru efect fungicid 10%. Fiind atat de versatil, cu multiple aplicabilitati, il putem denumi dezinfectant ‚universal’:

  • Curata si dezinfecteaza orice suprafata alimentara (mese, mobilier, pereti, canalizari, conducte, pompe)
  • Curata si dezinfecteaza varii echipamente (electrocasnice, autovehicule, intalatii aer conditionat)
  • Curata si dezinfecteaza orice obiect (ustensile de bucatarie, filtre, tacamuri, tavi, recipiente, materiale textile)
  • Curata si dezinfecteaza instalatiile de aer conditionat

Trebuie subliniata eficienta produsului impotriva reproducerii ciupercilor si a germenilor din bai, vestiare, zonele din jurul piscinelor si nu numai, actiunea sa fiind foarte importanta impotriva afectiunilor dermatologice ale picioarelor. Totodata, Bardival este indicat pentru mediul spitalicesc ca dezinfectant si antibacterial in spatiile care nu presupun existenta unui ambient chirurgical.

Bidonul de 5L poate ajunge intr-o gospodarie pentru o foarte lunga perioada de timp, solutia dezinfectanta urmand a fi amestecata cu pana la 83L de apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare