Cum sa...

#aplicare placi ceramica #placi ceramica #ceramica

Cum sa alegi corect placile ceramice daca ai o baie mica

Sa alegi cele mai bune placi ceramice pentru baia ta nu este deloc o treaba usoara. Sunt o multime de modele de vazut, in nuante si dimensiuni diferite, iar tu trebuie sa cumperi ce este mai bun pentru decorul baii tale. Acest lucru devine si mai complicat daca ai o baie de dimensiuni reduse. De aceea, in randurile de mai jos vom vorbi despre cum sa iti alegi corect placile ceramice, daca baia ta nu este chiar cea mai mare din lume. Alese corect, gresia si faianta pot lasa impresia unui spatiu mult mai mare si mult mai aerisit.

Dimensinea potrivita

Nu ai de unde sa stii daca produsul pe care il vezi pe raftul magazinului va arata la fel de bine si in baia ta. Pentru ca dimensiunile placilor ceramice pe care le alegi trebuie sa se potriveasca foarte bine in spatiul respectiv, cere cateva mostre pentru a face o proba acasa. Iti recomandam sa nu folosesti dimensiuni mari ( 30 X 60 cm ) pentru placile ceramice, daca ai o baie mica. Motivul este simplu: acestea vor crea impresia unui spatiu mult mai mic. Asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti doar placi mici. Poti alterna placile ceramice astfel: pentru pardoseala, alege placi de gresie mai mari, iar pentru pereti, mergi pe varianta placilor mici de mozaic sau de faianta.

Impresia unui spatiu mai mare

Daca ai o baie mica, cel mai bun truc prin care poti crea impresia unui spatiu mai mare este sa aliniezi pe diagonala placile de gresie si faianta. Poti alege dintr-o gama variata de placi ceramice, pentru a gasi modelul perfect, urmand ca apoi sa cauti o idee interesanta de aranjament, atat pentru pardoseala cat si pentru pereti. Aceasta asezare va pacali astfel ochiul, lasand impresia unui spatiu dilatat. De asemenea, poti alege culori deschise pentru placile ceramice din baia ta. Albul sau cremul atrag mult mai multa lumina, efect ce ofera impresia de spatiu mai mare.

Cantitatea necesara

Pentru a sti exact cantitatea necesara pentru baia ta, trebuie sa masori cu atentie dimensiunile peretilor, precum si dimensiunile pardoselii. De asemenea, nu uita sa iti iei si o marja de eroare. Un procent de 10% este perfect. Acesta poate acoperi atat erorile de calcul, cat si suprafetele de imbinare a peretilor, ce necesita bucati mai mici, taiate in prealabil. Poti apela la ajutorul unui specialist pentru a te asigura ca masuratorile sunt corecte.

Daca ai o baie de dimensiuni reduse, atunci placile ceramice corecte pot lasa impresia unui spatiu mult mai mare. Este important sa alegi o cromatica deschisa ( alb, crem ) pentru ca atrage mult mai multa lumina si se produce astfel un efect de dilatare a spatiului. De asemenea, daca optezi pentru un aranjament in diagonala, atat pentru gresie cat si pentru faianta, ochii vor fi pacaliti, iar aceasta iluzie optica va lasa din nou impresia unei bai mai mari.

Este foarte important sa tii cont de aceste reguli, pentru ca o baie mica te poate sufoca, iar tu nu te vei bucura de armonia si confortul pe care un spatiu luminos si aerisit le ofera. Poti apela cu incredere la sfaturile si recomandarile unui specialist, care te poate ajuta de asemenea si la masuratorile necesare dinainte de cumpararea placilor ceramice necesare.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea