Cum sa...

#renovare locuinta #amenajare casa #renovare #locuinta

Cum sa alegi cele mai bune produse pentru renovarea locuintei

Daca esti in plin proces de renovare si ai nevoie de cateva idei cu privire la produsele pe care le poti folosi, ar trebui sa stii ca piata materialelor de constructii este foarte bine aprovizionata. Pentru a-ti fi cat mai usor acest proces, am pregatit pentru tine o serie de informatii care sa te ajute si sa usureze procesul de alegere, pentru ca tu sa te poti concentra pe punerea in opera efectiva a acestora.

 

Alege produsele in functie de caracteristicile lor de aplicare

Tehnologia de aplicare a materialelor s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, astfel ca in prezent exista o multitudine de metode prin care acest lucru se poate realiza. Pentru a nu pierde timp, este important sa alegi materiale care la randul lor sa ofere confort in utilizare, cum ar fi folosirea unor vopsele lavabile de interior usor de aplicat, a unor tencuieli decorative sau a mortarelor de ciment.

De asemenea, poti alege tipuri de parchet pe care le poti monta in regie proprie sau rasini epoxidice ori spuma poliuretanica pe care sa o poti aplica prin pulverizare. Este important sa ai in vedere eficientizarea proceselor de aplicare a materialelor, tocmai pentru a fi sigur ca lucrarea de renovare va fi realizata in mod corect.

Alege produsele in functie de caracteristicile de lucrabilitate

Lucrabilitatea reprezinta capacitatea unui material de a ramane intr-o forma in care sa poata fi aplicat usor. Spre exemplu, punerea in opera a betonului are un timp destul de mare pana la intarirea materialului, insa in cazul mortarelor aditivare timpul de intrare in priza este mai scurt, asadar caracteristicile de lucrabilitate sunt diferite.

Aceste caracteristici sunt in general mentionate pe ambalajele materialelor sau in fisele tehnice aferente produselor, iar acest lucru traseaza linii directoare care sa te ajute sa alegi materialele cele mai bune pentru locuinta ta.

Alege straturile de finisare in functie de nivelul de calitate

Cu siguranta stii ca materialele grosiere de constructii sunt in general mai ieftine decat materialele de finisare. De asemenea materialele de finisare de calitate sunt usor mai scumpe decat media, tocmai pentru ca ofera caracteristici foarte bune in ceea ce priveste rezultatele.

Asadar poti cere sfatul specialistilor sau poti cauta recomandari despre anumite produse, alegandu-le pe cele care pot cu adevarat sa satisfaca nevoile tale de calitate.

Alege materiale cu putere mare de acoperire

In general lucrarile de renovare implica acoperiri la nivelul suprafetelor. Pentru a face acest lucru intr-un mod calitativ, tot ce trebuie sa faci este sa alegi materiale cu putere mare de acoperire, cum ar fi gleturile, vopselele lavabile sau tencuielile decorative.

Alege materialele care se potrivesc amenajarilor casei tale

Atunci cand renovezi este important sa faci un plan de lucru in care sa incluzi etapele de renovare luand in calcul caracteristicile fiecarei camere. Alege culorile pentru vopsele sau tencuieli decorative, textura gresiei sau a elementelor de faianta sau aspectul final, dupa uscare, a unor alte materiale de finisare.

Alege materiale inovative

Desi unele materiale au ramas constante in timp, pe piata au mai aparut si altele, care aduc o noua lumina peste ideea de renovare. Folosirea acerba a rasinilor epoxidice, a vinilului modular sau a gresiei cu aspect de parchet sunt schimbari care pot conferi casei o noua infatisare.

Renovarea unei locuinte presupune o atentie sporita la detalii tocmai pentru ca aceasta este menita sa schimbe aspectul existent. Alegerea corecta a materialelor este un pas important in acest sens, asa ca foloseste toate informatiile de care poti dispune pentru a reusi sa iti transformi casa intr-o locuinta estetica si confortabila.

FOTO: mathaus.ro 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea