Cum sa...

# cum alegi salteaua #calitate somn #saltea

Cum sa ai un somn odihnitor. Sfaturi pentru alegerea saltelei

Secretul unui somn odihnitor depinde in mare parte de pat si de saltea. Trebuie sa fie un pat suficient de incapator, o saltea suficient de tare, dar nu prea tare, sa ai in camera un ambient potrivit, cu maximum 22 de grade Celsius si sa eviti suprasolicitarea neuropsihica cu cel putin 30 de minute inainte de somn.  

N-ai pleca din casă fără umbrelă şi nici n-ai practica vreun sport fără echipamentul potrivit, nu-i aşa? Confortul este important pentru noi, de aceea, şi când vine vorba de somn, trebuie să ne gândim la acest lucru. Si daca in privinta celorlalti factori lucrurile sunt destul de simple, in ceea ce priveste calitatea saltelei, nu trebuie sa faci compromisuri.

Salteaua este baza unui somn de calitate, lucru confirmat de numeroase studii. Şi cum ne petrecem trei sferturi din viaţă în pat, salteaua devine şi cel mai important loc în care ne consumăm timpul. Într-o epocă a vitezei, în care zilele par mai scurte de 24 de ore şi în care ne înscriem în acest ”maraton” zilnic, calitatea somnului este un lucru definitoriu pentru starea noastră de bine.  

Durerile de spate sau de gât după un somn pe o saltea inconfortabilă sunt dovezi clare că lipsa unei saltele confortabile îţi afectează nu doar noaptea, ci şi ziua. De aceea, este important sa stii sa alegi salteaua potrivita pentru tine si stilul tau de somn.  

De exepmplu, duritatea saltelei este esentiala atunci cand vine vorba de confort. Morfeus este un producator cu peste 40 de ani de experienta in domeniu care propune Regal, o saltea cu o duritate B Firm (medie-înaltă) şi o structură „Multi-Pixel Pocket Springs”, compusă din arcuri împachetate, de înălţimi diferite, unele mai înalte şi mai moi, altele mai scurte şi mai rigide, pentru susţinerea şi stabilizarea corpului în orice poziţie pe parcursul somnului. Pentru un confort superior, salteaua Regal este acoperită cu o husă detaşabilă şi care impresionează prin finisajele luxury. Mai mult, planurile saltelei (superior şi inferior) sunt detaşabile şi lavabile în apă la 30° C. 

Tu cum iti alegi salteaua?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea