Cum sa...

#modalitati eficiente #cum puteti economisi #bani #energie

Cum puteti economisi bani la energie? 4 cele mai eficiente modalitati

Odata cu cresterea preturilor, este momentul sa incepem cu totii sa facem economii oriunde si oricand se poate, mai ales la energie. Exista mai multe modalitati prin care putem economisi bani, de la cele mai mici modificari ale stilului de viata si pana la implementarea solutiilor moderne si ecologice.

Daca sunteti in cautare de modalitati sigure si eficiente prin care puteti economisi bani la energie, iata ce puteti face:

Verificati izolatia

Daca o locuinta nu este izolata corespunzator, orice sistem de incalzire si de racire fie va avea performante slabe, fie functionarea sa va fi foarte costisitoare din cauza faptului ca va trebui sa functioneze mai mult timp. Conform specialistilor, putem pierde pana la 25% din caldura prin acoperis, daca locuinta noastra nu este izolata corespunzator. Asadar, verificati izolatia intregii case si faceti imbunatatirile necesare pentru a economisi sume semnificative de bani, dar si pentru a va bucura de mai mult confort pe tot parcursul anului. Retineti ca nu doar acoperisul si peretii permit caldurii sa iasa. Asigurati-va ca intreaga locuinta este echipata corespunzator pentru a mentine caldura si racoarea inauntru, investind in geamuri triple sau duble si eliminand orice curent de aer.

Luati in considerare energia solara

Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, cea mai ieftina forma de energie din istorie este energia solara. Totusi, ceea ce descurajeaza multi proprietari de case are legatura cu suma initiala de bani necesara pentru trecerea la energia solara. Vestea buna este ca panourile solare devin mai accesibile, dar exista deja mai multe optiuni de finantare disponibile, care fac costul initial mai putin descurajant. Magazinul online Mobilab vine in intampinarea clientilor cu o gama extinsa de produse care sustin Energia Verde. Daca nu sunteti inca pregatit pentru a instala panouri solare, atunci incercati sa incorporati energia solara in alte moduri. De exemplu, optati pentru corpuri de iluminat de exterior alimentate integral cu energie solara, care sunt foarte accesibile si durabile.

Utilizati eficient echipamentele casnice

Daca doriti sa conservati energia acasa, atunci puteti incepe prin a stinge luminile atunci cand parasiti o camera si prin a fi mai atent cu privire la echipamentele de uz casnic pe care le achizitionati si la modul in care le utilizati. Cand trebuie sa porniti cuptorul, incercati sa profitati de acele minute necesare pentru preincalzirea sa si coaceti rapid alte alimente, precum nucile de care aveti nevoie in salata, painea pentru pranz si granola pentru micul dejun. Majoritatea cuptoarelor au nevoie de cel putin 10-15 minute de preincalzire, asa ca in tot acest timp puteti coace alte alimente. De asemenea, nu tineti usa frigiderului deschisa minute in sir, formati o tura completa de rufe inainte de a porni masina de spalat si, in functie de echipamentele pe care le detineti, alegeti optiuni ecologice de spalare a rufelor si a vaselor.

Actualizati sistemul de incalzire

Daca va incalziti locuinta cu gaz natural sau ulei, ar putea fi momentul sa luati in considerare actualizarea sistemului sau trecerea la un sistem de incalzire ecologica. Incalzirea radianta prin pardoseala, incalzirea geotermala si sistemele electrice de incalzire pot fi toate mai eficiente din punct de vedere al costurilor decat arderea combustibilului.

FOTO: unsplash.com
Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea