Cum sa...

#iarna #conducte #inghetare conducte #conducte casa #inghet conducte

Cum previi inghetarea conductelor din casa

Atunci cand temperaturile scad, conductele ce trec prin casa ta sunt unul dintre cel mai mare pericol. Acestea pot ingheta foarte repede si se pot sparge rapid, iar daunele ar putea fi extrem de grave. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa previi inghetarea conductelor de apa din casa si ce trebuie sa faci in cazul in care acestea se sparg:

1. Localizeaza robinetii

Orice conducta are un robinet de oprire. Fii preventiv si localizeaza toti robinetii pentru a-i putea inchide rapid in cazul in care se sparge vreo conducta.

2. Regleaza in casa o temperatura optima

Inainte de anuntarea primului inghet verifica daca ai o temperatura optima in zona in care se afla cele mai multe conducte din casa. Banii cheltuiti pe incalzire ar fi mult mai putini decat sumele pe care ar trebui sa le scoti din buzunar pentru daunele pe care le-ar putea provoca spargerea unei conducte.

3. Deschide dulapurile

In cazul in care conductele din interior sunt mascate de dulapuri, cel mai bine ar fi sa le deschizi usile in sezonul rece, pentru a lasa aerul cald sa circule in jurul lor. Acest lucru este si mai important in cazul in care conductele de apa ating un perete exterior al casei.

4. Lasa robinetul sa picure

Pentru a evita inghetarea conductelor lasa robinetii sa picure, mai ales daca temperaturile scad sub 0 grade Celsius. Daca conductele sunt prevazute cu robineti de apa calda si rece, lasa-le pe amandoua sa picure usor, acest lucru va impiedica inghetarea. Daca exista insa doar un singur robinet, seteaza-l la mediu, astfel incat apa calda si cea rece sa fie activate simultan.

5. Dezgheata conductele inghetate in siguranta

In cazul in care observi ca apa nu curge dintr-un robinet pe care l-ai deschis, inseamna ca apa a inghetat pe conducta. Lasa robinetul deschis in continuare pentru a reduce presiunea, insa nu il lasa nesupravegheat. Daca ai detectat zona inghetata de pe conducta incearca sa o dezgheti folosind un uscator de par. Nu utiliza insa o flacara deschisa, deoarece, pe langa faptul ca aceasta va deteriora teava, ar putea provoca si un incendiu.

Sursa foto: worldnow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea