Cum sa...

# producere curent electric #electricitate #curent electric

Cum poti sa produci singur curent electric. Metode de a scapa de facturile mari la energia eletrica

Preturile la energia electrica si la gaze au explodat in ultimele luni, iar din luna noiembrie romanii vor trebuie sa plateasc sume destul de mari pentru aceste utilitati. Pentru a face insa economie, exista cateva metode eficiente, care ar ajuta la scaderea facturilor la curent. Iata cateva idei care te pot ajuta sa produci singur energie electrica.

 

Una dintre cele mai ieftine metode de a produce energie electrica este lumina solara. Aceasta este o sursa populara de energie alternativa pe care o poti utiliza pentru a produce apa calda, dar si pentru a incalzi locuinta. Panourile solare se impart in doua categorii:panouri fotovoltaice ce genereaza energie electrica si panourile solare termice ce transforma energia soarelui in caldura. 

Un panou solar are in componenta un boiler din inox de circa 150 litri si un colector solar cu o suprafata de circa 2 metri patrati, potrivit stiriagricole.ro. Este recomandat sa montezi panourile solara orientate catre sud, la o panta de minim 15 grade. De asemenea, nu uitati de circuitul de impamantare.

O super inventie pentru generarea de curent electric este Free Electric Bike, o bicicleta personalizata care poate sa alimenteze24 de ore cu doar o ora de pedalat. Are capacitatea ca in acelasi timp sa ofere energie electrica pentru 24 de becuri, un telefon, ventilator si un incarcator de tableta. Acest proiect este dezvoltat de Manoj Bhargava, un indian care isi urmeaza scopul de a impacta pozitiv umanitatea. Aceasta masinarie este creata din componente asemanatoare uneia standard, cateva greutati, un alternator si o baterie de 12 V.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea