Cum sa...

#desfundare tevi #desfundare chiuveta # solutii desfundare chiuveta

Cum poti sa desfunzi chiuveta si tevile. Solutii preparate in casa

 

 

Chiuvetele se infunda adesea din cauza alimentelor sau a resturilor menajere aruncate in mod iresponsabil de utilizatori. La bucatarie se produce un amestec din resturile de mancare, ulei si detergenti, care se lipeste pe tevile de scurgere impiedicand apa sa se scurga cu un debit normal.

Chiuveta din baie se infunda de obicei cu resturi de sapun, pasta de dinti sau alte produse de curatat, dar si par.

Cum poti desfunda chiuveta si tevile de scurgere

Desfundarea chiuvetei si a tevilor se poate realiza cu solutii profesionale sau cu solutii preparate in casa, din ingrediente simple: bicarbonat de sodiu, otet, zeama de lamaie.

Atunci cand substantele de desfundare nu sunt suficiente, este indicat sa apelezi la instrumentele specifice, precum pompa de desfundat sau sarme speciale pentru desfundat tevi.

Solutii preparate in casa pentru desfundat chiuveta si tevile de scurgere

Exista si in comert solutii speciale sub forma de granule sau geluri, dar multe persoane apeleaza la solutiile preparate in casa pentru desfundat chiuveta si tevile de scurgere.

Solutie de bicarbonat de sodiu, otet si apa fiarta

Poate una dintre cele mai utilizate solutii preparate in casa este cea din bicarbonat de sodiu, otet si apa fiarta. Aceasta se toarna in scurgere unde are loc o mica reactie chimica, usor coroziva, care ajuta la desfundarea chiuvetei dupa care se clateste din abundenta cu apa calda.

Cum se procedeaza? Se toarna o lingura de bicarbonat pudra in gaura de scurgere peste care se adauga mai apoi 2-4 linguri de otet si se lasa amestecul sa actioneze aproximativ 30-40 de minute. Apoi se toarna doi litri de apa clocotita.

Solutie cu sare, otet si apa fiarta

O alta solutie care te scoate din incurcatura cand se infunda chiuveta este o saramura facuta din aprozimativ 2 litri de apa clocotita, 5 linguri de sare si 3 linguri de otet. Solutia fierbinte se toarna direct in scurgerea chiuvetei, fiind ideala pentru a indeparta depunerile de grasime si indepartarea tuturor mirosurilor neplacute.

Solutie cu bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie si apa fiarta

Bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie este un alt amestec care iti va oferi o mana de ajutor potrivita pentru desfundarea chiuvetelor. Este nevoie sa torni doar un plic de bicarbonat de sodiu in scurgere, dupa care sa torni o jumatate de pahar de zeama de lamaie. Dupa ce lasi putin sa actioneze vei turna un litru de apa fiarta pentru a spala amestecul.

Solutie cu otet, sare si borax

Amestecul de borax, sare si otet se toarna in scurgere, se lasa sa actioneze cateva minute, apoi se toarna apa fierbinte pentru a curata intreaga instalatie. Se obtine din 50 g sare, 50 g borax si 100 ml de otet. Aceasta solutie este eficienta pentru desfundarea tevilor. Si nu uita de apa fierbinte care trebuie sa curga pret de cateva minute peste scurgere.

Instrumente pentru desfundat chiuveta si tevile de scurgere

In cazul in care solutiile preparate in casa nu au efectul scontat este recomandat sa folosesti cateva instrumente care sa te ajute. Pompa pentru desfundat sau sarpele de desfundat nu ar trebuie sa-ti lipseasca din casa.

Pompa pentru desfundat

Fie ca este vorba de clasica ventuza sau de o pompa speciala acest produs este foarte util. Pompa, actionata prin miscari scurte dar foarte rapide, face ca dopul de murdarie care blocheaza chiuveta sa se dezintegreze. Primul pas presupune umplerea chiuvetei cu apa pana la un nivel de 3 – 4 centimetri dupa care vei pune pompa in actiune si resturile vor iesi la suprafata. Pompele mai avansate sunt capabile sa trimita un puternic jet de apa sub presiune desfundand orice conducta.

Sarpela de desfundat

Este un cablu metalic flexibil, care are la capat un fel de manivela. Cu ajutorul acestuia se intervine in chiuveta infundata dar si in coloana de scurgere. Pentru un rezultat pe masura se va scoate racordul chiuvetei din teava de scurgere si se va introduce sarpele pe teava prin miscari rotative. Acesta va ajunge la dopul care obtureaza teava si il va agata.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului