Cum sa...

#casa spatioasa #amenajare casa #casa

Cum poti face o locuinta sa para mai spatioasa

 

Cu totii ne dorim o casa mare, spatioasa, dar daca stai la bloc nu prea te bucuri de aceste lucruri. Dar poti sa creezi senzatia unei case spatioase. Insa trebuie sa tii cont de cateva trucuri si sa alegi obiectele de decor potrivite si mobilierul adecvat.

Culorile deschise dau senzatia de spatiu mai mare

Culorile deschise dau impresia de spatiu mare si transmit o senzatie de calm si de serenitate. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa alegi mobilier de culoare alba, dar poti sa optezi pentru un mobilier bej deschis. Daca totusi preferi un mobilier de culoare inchisa, ar fi bine sa alegi toate celelalte obiecte in culori deschise.

Alege draperiile in culori deschise, uni, fara imprimeuri mici si dese, care dau senzatia unui spatiu incarcat.

Si culoarea peretilor este de preferat sa fie o nuanta deschisa. Daca vrei sa pui tapet, mergi pe un model simplu si evita-le pe cele cu multe modele geometrice mici sau in mai multe culori.

Putine culori intr-o camera

Intr-o camera nu ar trebui sa fie mai mult de 3 culori, mai ales daca este o incapere mica. Cu cat sunt mai putine, cu atat mai mare pare camera. In cazul in care iti doresti mai mult, poti sa mergi pe o singura culoare generala si sa alegi lucruri mai mici in alte culori – un singur fotoliu deosebit si cu o tapiterie intr-o nuanta puternica sau doua, trei pernute decorative multicolore.

Foloseste spatiul pe verticala

Una dintre cele mai dese greseli de amenajare a locuintelor mici este utilizarea spatiului pe orizontala. Adica multe obiecte pe podea si putine pe perete. Dar, in acest caz se pierde foarte mult loc. Alege dulapuri suspendate, subtiri si inalte pana in tavan.

Exista si spatii din casa ta pe care nu le folosesti deloc, dar care au foarte mult potential. Poti amplasa un dulap suspendat deasupra usilor, poti folosi spatiului de deasupra frigiderului si sa pui un dulap si acolo.

Alege obiecte de mobilier care economisesc spatiul

Sunt obiecte care sa se potrivesc perfect in case unde spatiul este o problema. Un coltar de bucatarie in locul unei mese cu sase locuri este foarte util, mai ales daca are si spatii de depozitare, pentru ca poti pune acolo o multime de lucruri.

Si coltarele pentru living sunt o alegere excelenta, pentru ca sunt foarte confortabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea