Cum sa...

#organizare brunch #brunch

Cum organizezi un brunch intr-un apartament mic

Ideea de brunch a inceput sa fie foarte indragita si la noi pentru ca e vorba de diminetile lenese de weekend, in care te trezesti tarziu, vrei un mic dejun copios si nici nu prea ai chef de gatit pranzul.

 

Ei bine, conceptul de brunch, care reuneste intr-o singura masa atat micul dejun cat si masa de pranz, a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea, in Marea Britanie. Denumirea sa provine chiar de la imbinarea celor doi termeni initiali, breakfast (mic dejun) si lunch (masa de pranz). Iata, deci, o idee utila, indragita si cu mare potential.

Conform traditiei, un brunch incepe in jurul orelor 11.30-12 si se poate prelungi pana la orele 15-16 ale dupa-amiezii.

De fapt brunch-ul e o scuza foarte buna nu doar pentru o dimineata lenesa in doi, ci si un prilej perfect pentru a invita prietenii acasa, la o poveste de sfarsit de saptamana. Ideea a prins mai ales in randul tinerilor, fiind tare indragita de catre acestia.

Cum faci, totusi, sa organizezi cu succes un brunch la tine acasa, daca ai un apartament mic? Nimic mai simplu. Trebuie doar sa dai dovada de un pic de creativitate, ca sa gasesti solutii pentru ca toata lumea sa se simta bine. Daca te temi ca nu ai idei, venim noi cu variante. Iata:

Renunta la o parte din mobilier pentru aceasta jumatate de zi

Nu te speria! Nu te trimitem cu mobila in spate pe la vecini, ci doar sa o rearanjezi sau chiar sa o muti in balcon sau dormitor. Totul e sa creezi posibilitatea unui flux de circulatie in interiorul apartamentului, pentru ca lumea sa se poata deplasa in voie daca e cazul.

Modifica amplasamentul anumitor piese de mobilier

De exemplu, daca ai o masuta de cafea joasa in fata canapelei, mut-o in laterala acesteia sau chiar intr-un colt. Asaza pe ea o tava cu sticle cu diverse licori, filtrul sau espressorul de cafea dar si o carafa inalta cu suc de fructe.

Apeleaza la piese pe care nu le folosesti mereu

De exemplu, in mijlocul camerei opteaza pentru o masa extensibila pentru dining, mult mai utila in aceste conditii datorita inaltimii ei confortabile. Aceasta are avantajul ca poate fi pliata la loc dupa ce ai utilizat-o pentru servirea mai multor persoane.

Foloseste pernele canapelei pe post de scaune

Daca nu ai suficiente scaune in apartament, foloseste pernele de pe fotolii sau canapea pentru musafirii care se simt confortabil sa stea pe covor. Poti utiliza si alte spatii, de exemplu balconul, pentru socializare.

Pastreaza o atmosfera ingrijita

Asta inseamna sa iti faci timp sa pui la punct bucataria. Curata spatiul înainte de sosirea musafirilor, si pastreaza un loc liber pentru vasele care se vor aduna pe masura ce oaspetii termina de mancat. La fel, asigura-te ca ai loc in dormitor pentru hainele sau lucrurile prietenilor tai.

O atmosfera colorata face masa imbelsugata

Decoreaza apartamentul, din loc in loc, cu ghivece cu flori proaspete si viu colorate, care vor inviora atmosfera. Si, chiar daca totul arata perfect, trebuie sa fii atenta si la ce pui pe masa. 

Iata si cateva propuneri pentru meniu:

  • Pe un platou, tartine cu somon,  humus, pasta de avocado ori de masline
  • Ochiuri, oua posate sau omleta, intr-un vas termorezistent
  • Platou cu branzeturi, prosciutto, bacon, carnaciori prajiti
  • Minicroissante cu diverse umpluturi
  • Salata de fructe, iaurturi cu/fara fructe
  • Briose, wafe, checuri cu diverse umpluturi sau prajitura cu morcovi pentru desert
  • Apa, cafea, fresh de fructe (portocale, rodie, mango), sampanie sau prosecco servit rece.

Pofta buna si nu uita! Faptul ca ai un apartament mic nu trebuie sa stea in calea distractiei si a ideii de a organiza, oricand, un brunch la tine acasa!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/y3aP9oo9Pjc

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea