Cum sa...

#musafiri #confort musafiri #oaspeti #intampinare oaspeti

Cum iti intampini oaspetii? 5 metode de a-i face sa se simta confortabil

Dincolo de aspectul ingrijit al casei tale, oaspetii care vor ramane peste noapte in locuinta ta au nevoie de cateva detalii care sa ii faca sa se simta in largul lor. Vrei sa te transformi in gazda ideala? Nu va trebui decat sa dovedesti ca te-ai gandit din timp la primirea lor.

1. Cai de comunicare

Cu o societate informationala bazata pe comunicare rapida, este greu de crezut ca vizitatorii tai au abandonat acasa laptopul sau tableta de pe care tin legatura cu colegii de la serviciu sau cu alti membri ai familiei. Pregateste din timp un post-it pe care sa-l pui la vedere in camera de oaspeti cu parola de conectare la reteaua wireless. Nu vor mai parcurge pasii stanjenitori de a-ti cere voie sa foloseasca reteaua de internet.

2. Atmosfera familiara

Baia este o incapere in care oaspetii tai vor trebui sa se simta in largul lor. Doteaza baia de oaspeti cu obiecte pe care acestia le pot folosi. Periutele de dinti, un tub de pasta de dinti, sapunul si samponul, toate noi, ii vor face sa observe ca ii asteptai cu drag. Poti sa le achizitionezi din magazin cu o zi inainte sau sa folosesti din rezerva de obiecte colectate din hotelurile in care te-ai cazat. Nu uita sa pui in cuier si halate de baie. Este posibil ca in bagajul lor sa nu fi incaput si astfel de obiecte vestimentare.

3. Nu-i lasa insetati

Nu este exclus ca vizitatorii tai sa se simta insetati peste noapte, iar colindatul pe intuneric intr-o casa straina nu este cel mai reconfortant gand pentru nimeni. O sticla de apa si doua pahare asezate pe tava in camera lor ii vor scuti de senjatia jenanta de a cauta orbecaind bucataria.

4. Lampa de veghe

Nu ar fi rau sa adaugi pe holuri cate o lampa de veghe. Va usura deplasarea urgenta a oaspetilor in casa ta pe timp de noapte.

5. Carti si reviste in camera

Asaza la indemana lor, in camera de oaspeti, cateva carti si reviste. Dormitul intr-un pat strain si intr-o locuinta necunoscuta nu este reconfortant pentru multe persoane, oricat ar fi de obosite. Pe de alta parte, s-ar putea sa ai oaspeti cu obiceiuri matinale care nu vor avea alta metoda de a-si petrece primele ore ale diminetii, pana la servirea cafelei.

Sursa foto: visionparticular.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului