Cum sa...

# intretinere pardoseala # parsoseli #pardoseala lemn

Cum intretii pardoselile de lemn din locuinta

Amenajarea unei case este o operatiune importanta, care poate dura, uneori, mult timp. In primul rand, este important sa tinem cont de forma si marimea spatiului, de functionalitatile pe care le dorim si de stilul care ne reprezinta. In plus, sunt o multime de detalii de luat in considerare, de la paleta de culori pana la elementele de decor potrivite. Scopul este sa obtinem un spatiu cat mai atragator, unde sa ne simtim acasa si in care fiecare lucru este la locul lui.

Alegerea tipului de pardoseala este de asemenea un aspect care poate fi o provocare, mai ales daca nu stii care sunt materialele potrivite pentru fiecare incapere in parte. Daca pentru baie si bucatarie este mai simplu, pentru ca ai de ales intre gresie, faianta sau alte materiale care se comporta bine in medii umede, pentru restul casei, parchetul este, de cele mai multe ori, alegerea preferata.

Pune calitatea pe primul loc

Daca urmeaza sa te muti intr-un apartament sau o casa noua ori vrei sa improspatezi spatiul, pardoseala este un bun punct de pornire. Este o investitie importanta si un process care poate dura destul de mult timp, insa rezultatele vor fi imediate si te vei putea bucura de un spatiu asa cum ai visat, daca faci alegerea potrivita. Calitatea materialelor pe care le alegi pentru pardoseala este importantă, deoarece vrei sa te bucuri cat mai mult timp de lucrurile pe care le alegi cu drag si in care vei investi timp, pasiune si bani. Iar daca urmezi cateva sfaturi utile pentru intretinerea parchetului din lemn, acesta va rezista si va arata ca nou multi ani.

Lemnul pentru parchet are numeroase avantaje: structura sa naturala este potrivita pentru zonele intens circulate din casa, este o investitie de durata, este gros si durabil, asa ca il vei putea finisa de cate ori doresti, se monteaza usor si izoleaza bine termic. In plus, cu produsele potrivite, poate fi si extrem de usor de intretinut. 

Calitatea este primul criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare, atunci cand alegi o pardoseala din lemn. Fiind un pas important in amenajarea oricarei case, indiferent de suprafata, stil sau dimensiuni, este necesar sa acorzi o atentie deosebita calitatii lemnului si modului in care este finisat. Exista o multime de tipuri de design disponibile pe piata, iar alegerea celei mai potrivite solutii poate fi, uneori, dificila, insa cu putina atentie si, poate, cu sfatul unui profesionist, vei obtine o pardoseala din lemn rezistenta, durabila, cu aspectul pe care il doresti.

Metode eficiente de intretinere a parchetului

Intretinerea corespunzatoare a parchetului ii asigura nu doar aspectul placut, indiferent de tipul ales (parchet laminat sau din lemn masiv), ci si o durata lunga de viata. In plus, este recomandat sa il ingrijim regulat si sa folosim produsele potrivite.

Este important sa utilizam doar detergenti speciali pentru parchet, care indeparteaza eficient murdaria acumulata. De asemenea, se recomanda sa aplicam produse destinate intretinerii lemnului, care nu sunt agresive pentru acest tip de suprafata si nu deterioreaza finisajele.

Pentru camerele intens circulate, se recomanda tratarea periodica a suprafetei parchetului cu o ceara speciala. Daca trebuie sa faci acest lucru frecvent, este important ca, mai intai, sa indepartezi stratul aplicat anterior. Daca nu stii exact ce produs este potrivit pentru podeaua ta, cere sfatul unui specialist, inainte de a aplica un anume tip de ceara, pentru a te asigura ca produsul este compatibil si ca nu va deteriora suprafata.

Pentru curatarea frecventa, este recomandat sa folosesti o cantitate cat mai mica de apa si un mop cu continut mare de microfibre. Este indicat sa se evite dispozitivele care folosesc aburi la temperaturi foarte inalte si produsele sau materialele agresive, care pot deteriora suprafata lemnului masiv sau a parchetului laminat.

Parchetul este unul dintre elementele de decor care ne ajuta sa obtinem aspectul dorit si o atmosfera placuta in locuinta. De aceea, este important sa alegem cu atentie tipul de parchet, dar si sa il ingrijim corespunzator. Pentru a evita deteriorarile pardoselilor din lemn, este esential sa urmam cateva sfaturi simple de intretinere, iar rezultatul va fi un aspect de efect.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea