Cum sa...

#sfaturi practice casa #cum sa #sfaturi practice #granit #sfaturi curatenie #lustruire granit #intretinere granit #curatare granit

Cum intretii granitul. Iata 3 pasi simpli

Granitul este unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru realizarea blaturilor de bucatarie, a podelelor sau a bailor. Acest material este rezistent si, in plus, este un element decorativ ce ofera stil si eleganta casei tale.

Granitul vine intr-o gama larga de culori, forme si marimi, de aceea poti gasi cu usurinta unul potrivit pentru tine. Aceast material elegant isi pierde insa din stralucire in timp. Uneori, isi poate chiar schimba si culoarea. Cu toate acestea nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta. Iata cateva metode rapide prin care poti curata si da din nou stralucire granitului:

1. Curatarea granitului

Daca vrei sa prelungesti viata granitului, trebuie mai intai sa il cureti corect. Pentru asta ai nevoie de detergent, burete, spray pentru granit, alcool izopropilic.

Mai intai spala granitul cu detergent, pentru a-l degresa complet. Lasa-l sa se usuce complet, apoi aplica pe el spray-ul special, pentru a obtine o suprafara lucioasa. Lasa-l din nou sa se usuce, apoi sterge excesul de spray cu o carpa uscata. Amesteca 1/4 din compozitia de alcool izopropilic cu apa si sapun lichid si cu o carpa moale sau un burete sterge usor granitul.

2. Cum sa lustruiesti marginile granitului

Marginile granitului se pot toci in timp, asadar, pentru a le readuce la o forma normala, acestea trebuie slefuite din in cand in cand. Cu ajutorul unui smilgher, slefuieste usor marginile granitului pana capata forma pe care o doresti.

Dupa aceea, foloseste un smilgher mai fin pentru a da o textura uniforma marginilor. Dupa ce le-ai slefuit, sterge marginile cu un burete cu apa, apoi lasa-le sa se usuce.

3. Evita produsele acide

Granitul este un materiale elegant, iar luciul sau este foarte sensibil. Pentru a-l intretine corect si cat mai mult timp, acesta are nevoie de o curatare o data pe luna, atat cu produse speciale, cat si cu apa.

Orice metode de curatare ai folosi, evita insa sa utilizezi pentru lustruirea granitului produse care contin substante acide, precum lamaia sau otetul.

Sursa foto: nigroinsuranceagency.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului