Cum sa...

#calcar #curatare obiecte calcar #recipiente calcar #recipiente greu accesibile

Cum indepartezi calcarul de pe recipientele inalte, greu accesibile

Curatarea vaselor din sticla, ceramica sau portelan este una dintre cele mai usoare activitati casnice. Practic, cu putin detergent pentru vase si un buretel poti indeparta toate reziduurile de pe fundul si de pe peretii recipientelor. Dar ce te faci cand ai pahare, carafe, borcane, vaze sau alte recipiente inalte si inguste, in care nu poti introduce mana pentru a curata tot interiorul de calcar si alte depuneri?

Cel mai simplu ti-ar fi sa folosesti o perie special conceputa pentru curatarea vaselor inalte si inguste, insa cand nu ai un astfel de accesoriu la indemana, trebuie sa improvizezi.

Orezul, perfect pentru indepartarea calcarului de pe fundul recipientelor

Stii deja ca atunci cand lasi apa intr-un recipient, pe fundul si pe peretii acestuia se va depune un strat generos de calcar. Acesta poate fi indepartat cu usurinta in cele mai multe situatii, dar daca ai recipiente delicate, care se pot zgaria usor prin folosirea unui burete abraziv, sau daca ai recipiente in care nu poti introduce mana, poti apela la banalul orez.

Poate parea greu de crezut, insa orezul uscat actioneaza ca un abraziv natural asupra calcarului, contribuind la desprinderea lui de pe suprafata vasului. Iata ce trebuie sa faci cand vrei sa cureti calcarul dintr-un recipient inalt si ingust.

Umple vasul cu apa, otet si orez

Pregateste vasul pe care vrei sa il cureti si umple-l pe jumatate cu apa calduta. Adauga cateva picaturi de detergent de vase, 2-3 linguri de otet si o ceasca de orez. Cantitatea de orez poate fi mai mica sau mai mare, in functie de dimensiunile vasului.

Misca vasul in sens circular, astfel incat orezul si restul produselor sa se amestece bine si sa curete suprafata din sticla, ceramica sau portelan. Otetul contribuie la dizolvarea calcarului, in timp ce orezul actioneaza ca un abraziv si indeparteaza pana si cele mai mici urme de depuneri.

Dupa 2-3 minute, poti varsa continutul vasului. Clateste-l cu apa curata si vei observa ca nici pe fund, nici pe pereti nu mai sunt urme de calcar.

Sursa foto: homestylesa.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului