Cum sa...

# renovare casa tara #renovare casa #bunici #casa #parinti

Cum ii poti ajuta pe parinti sau bunici sa-si renoveze casa de la tara

Daca ai parinti sau bunici care locuiesc la tara intr-o casa mai veche, cel mai probabil au nevoie de un ajutor in a-si pune la punct locuinta si a o moderniza. Aceste renovari pot include cumpararea electrocasnicelor esentiale, construirea baii acolo unde aceasta nu exista in casa sau, daca este posibil, conectarea la instalatia de gaze. Indiferent care este modificarea de care are nevoie casa, inceputul sezonului cald este momentul potrivit pentru a-ti face un plan in aceasta directie. Iata cateva idei:

Construirea baii

Casele cu toaleta in curte sunt inca o realitate in tara noastra, insa ii poti ajuta pe cei dragi sa aiba mai aproape toate utilitatile de baza de care ar trebui sa se bucure orice cetatean. Baia poate fi de dimensiuni mici, cat sa incapa o cabina de dus, toaleta, chiuveta si, desigur, masina de spalat. Cu ajutorul unei masini de spalat, parintii sau bunicii nu mai trebuie sa treaca prin chinul spalatului de mana, in special in sezonul rece. Acest aparat electrocasnic este esential in viata familiilor moderne si devine indispensabil intr-o gospodarie.

Construirea baii presupune si conectarea la instalatia de canalizare, de aceea este recomandat sa incepi aceste lucrari pe timp de primavara sau vara. De asemenea, vei avea nevoie de cateva zile libere in care sa te ocupi de supervizare daca parintii sau bunicii nu au timp sau posibilitate. Pentru finisaje, alege materiale de calitate, dar la preturile cele mai avantajoase, deoarece baia devine in acest context o necesitate si nu un moft.

Bucataria de vara

Avantajele unei bucatarii de vara se vor simti cel mai usor intr-o locuinta de dimeniuni mai mici. Casele vechi de la tara tind sa fie mai joase si mai inghesuite, iar bucataria se afla de cele mai multe ori in aceeasi incapere cu unul dintre dormitoare. Vara este destul de complicat sa prepari mancare in fiecare zi si sa te relaxezi in acelasi spatiu, asa ca o bucatarie de vara vine in ajutorul tuturor. Aceasta poate fi folosita nu doar pentru gratare, dar si pentru a gati mesele de zi cu zi. Daca ai suficient loc in curte, nu ezita sa iei in considerare construirea unei astfel de zone.

Instalarea termopanelor

Termopanele vin cu avantaje de mai multe feluri: sunt eficiente energetic, ofera protectie fonica, sunt rezistente si usor de intretinut. Majoritatea caselor vechi au inca geamuri clasice care, pe timp de iarna, ofera putina protectie si permit aerului rece sa patrunda in casa. Chiar si atunci cand vrei sa pastrezi aerul rustic al constructiei, poti alege rame cu aspect de lemn. Rezistenta geamurilor termopan ajuta la protejarea casei, in cazul in care aceasta este situatia direct la strada, fiind astfel expusa mai multor pericole.

Schimbarea mobilierului

Mobila foarte veche poate deveni periculoasa atunci cand se degradeaza si se poate prabusi. De aceea, este foarte important sa achizitionezi dulapuri noi, stabile sau care se prind direct in perete. De asemenea, acestea vor oferi si un aer fresh incaperilor, iar casa poate avea, in sfarsit, un aspect modern. Nu uita sa pastrezi atmosfera rustica si sa alegi piese de mobilier care se potrivesc cu podelele de lemn natural.

Ajuta-i pe cei dragi sa isi modernizeze casa si sa se bucure de utilitati care ar trebui sa fie la indemana oricaui om. Cu putina motivatie si timp vei reusi sa transformi o casa veche intr-o locuinta moderna si sigura pentru cei mai in varsta din familia ta.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului