Cum sa...

# miros tigara casa # eliminare miros tigara #miros tigara

Cum elimini mirosul de tigara din locuinta

Fumul de tigara se imprima profund intr-o locuinta in care se fumeaza si cu greu il mai poti elimina, insa nu este imposibil.  Procesul de curatare este unul dificil, insa realizat in profunzime poate duce la o locuinta care sa miroase proaspat.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in acest sens si care sunt obiectele de care ai nevoie.
Obiecte necesare: Alcool medicinal Ulei esential (menta, eucalipt, lavanda etc) Lavete de spalat Detergent de rufe Spray sau lichid pentru mobilier.

1. Spala tesaturile
Tesaturile de orice fel absorb fumul de tigara, iar dincolo de faptul ca acestea contin nicotina care se depune pe plamanii tai si ai celorlalti membri ai familiei si provoaca o serie de boli, aceasta ingalbeneste materialele. Spala toate tesaturile din dormitor, incepand de la lenjeria de pat, pana la perdele, draperii si chiar hainele din sifonier (chiar daca sunt curate).
Separa tesaturile albe de cele negre si colorate si pregateste uscatoarele de rufe.

2. Spala mobilierul
In general mobilierul se sterge cu o carpa curata, dar intr-un dormitor care se fumeaza trebuie sa iei masuri drastice. Intr-un lighean adauga apa foarte calda si detergent lichid pentru vase. Ia o laveta sau un bburete abraziv si sterge intreaga suprafata a pieselor de mobilier din camera. Vei fi surprinsa sa vezi cum de pe o singura masuta carpa de sters va ramane extrem de murdara. Nu uita de interiorul dulapurilor si a sifonierului.
Dupa ce ai sters tot mobilierul cu aceste amestec de detergent, repeta acelasi pas, dar de aceasta data cu alcool medicinal nediluat. Spirtul va indeparta orice urma de nicotina si va dezinfecta suprafetele. Aceleasi lucruri trebuie sa le faci si in cazul in care ai parchet pe jos.
De asemenea, si caloriferul si marginile ferestrelor trebuie sa aiba parte de aceleasi tratamente.

3. Spala geamurile
Geamurile au si ele depuneri de nicotina, dar mai ales marginile acestora. Spala geamurile cu alcool medicinal si cu servetele de hartie de unica folosinta. Pentru un plus de prospetime adauga in amestecul de geamuri cateva picaturi de ulei esential.

4. Spala carpetele
Daca in camera ai covoare sau carpete nu este de ajuns sa le scuturi. Daca sunt mici le poti baga la masina de spalat. Daca acestea sunt mari nu iti ramane decat sa le duci la o curatatorie profesionala sau la o spalatorie auto (unele se ocupa si cu spalatul covoarelor).

5. Aspira salteaua si scutura pernele
Din pacate, cea mai grava parte este ca nicotina se imbiba in perne, pilota si saltea, Daca pernele si salteaua pot fi scuturate si spalate, in cazul saltelei nu iti ramane decat sa o aspiri foarte puternic.

6. Ultimul pas

Intr-un lighean cu apa calda adauga 15 picaturi de ulei esential de eucalipt sau menta si sterge, din nou, toate suprafetele cu o carpa inmuiata in acest amestec. Astfel toate obiectele vor fi perfect curate, iar aerul curta si improspatat.
La final aprinde o serie de lumanarele parfumate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului