Cum sa...

#dezinfectare telefon #curatare telefon #telefon

Cum dezinfectezi telefonul mobil de bacterii

Un studiu de la Universitatea din Arizona a arătat că un telefon mobil sau o tabletă poate avea cu până la 10 ori mai multe bacterii decât partea inferioara a toaletei noastre. 

Ne petrecem ziua cu telefonul mobil, îl aducem aproape de fața noastră și chiar de gura noastră pentru a vorbi, multe acțiuni pe care nu le-am putea face cu alte obiecte pe care le considerăm dezgustatoare.Chiar daca ai o igiena corespunzatoare si te speli foarte des pe maini, telefonul mobil poate fi o sursa de infectii daca nu il cureti si igienizezi corect. De fapt, o investigație a unei universități din Statele Unite a stabilit că un telefon mobil, cum ar fi cel pe care îl purtați în mână, poate fi mai murdar decât toaleta .

Cum dezinfectezi telefonul mobil?

Utilizarea unei cârpe umede nu va fi suficientă și unele dintre produsele antibacteriene pe care le folosesti pentru a curăța locuința pot fi prea abrazive și pot deteriora telefonul mobil. Cu toate acestea, există mai multe metode pe care le poti utiliza pentru a curăța ecranul și alte părți ale dispozitivului tau fără a cheltui o mulțime de bani.

De ce ai nevoie:

O scobitoare

Putina vata 

Alcool izopropilic.

Apă distilată

Un prosop moale

O cârpă din microfibră (similară celei pe care o utilizați pentru curățarea ochelarilor).

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să cureti murdăria vizibilă în zonele mici cu scobitoare. Ai grijă să nu deteriorezi portul de încărcare sau difuzoarele. După acest pas, poti utiliza tamponul de bumbac pentru a curăța colțurile și zonele cu acces dificil.

Soluția pentru curățarea telefonului mobil

Aici începe adevărata curățare. În această a doua fază vom amesteca (200 ml) apă distilată cu alți (200 ml) alcool izopropilic.Aplica acest lichid cu cârpă din microfibră pentru a curăța ecranul telefonului mobil și restul suprafețelor Dacă telefonul mobil nu este rezistenta pentru apă, ai grijă să nu abuzezi de lichid. Trebuie reținut că toate aceste proceduri trebuie efectuate cu dispozitivul oprit.Când termini curățarea cu lichid, foloseste o cârpă uscată pentru a șterge excesul de umiditate. Așteapta câteva minute pentru a teasigura că telefonul mobil este complet uscat înainte de a-l porni din nou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea