Cum sa...

#curatenie bucatari #biarbonat #zeama de lamaie #sfaturi curatenie # curatenie baie #apa oxigenata #otet

Cum cureti usor si bine gresia din baie si bucatarie

In bucatarie si in baie, igiena este fundamentala. Curatenia trebuie pastrata cu mare grija, insa de multe ori lucrurile par usor complicate. Iata solutiile pe care le ai la indemana acasa pentru a scapa de murdarie si de microbi:

Otetul

Gresia montata deasupra chiuvetei sau cea din cabina de dus intra mereu in contact cu apa si pe piatra se formeaza pete de calcar. Evident, poti folosi produse chimice din comert, care se anunta foarte eficiente, dar la fel de bine poti utiliza solutii nepoluante. Una dintre variante este otetul. Amesteca apa fierbinte cu otet alb in proportie de 70/30. Umple cu aceasta solutie o sticla cu pulverizator, apoi imprastie pe locurile afectate si lasa sa actioneze o jumatate de ora. Curata cu o carpa moale. Daca petele sunt persistente, foloseste otet nediluat.

Bicarbonat de sodiu si uleiuri esentiale

Pardoseala din gresie se curata cel mai bine cu solutie pe baza de bicarbonat. Pune intr-un lighean trei litri de apa, trei pahare de otet, o lingura de bicarbonat de sodiu si 15 picaturi din uleiul esential preferat. Spre exemplu, poti folosi ulei de eucalipt sau cu esenta de citrice. Curata cu aceasta solutie dezinfectanta gresia si vei fi foarte multumit de rezultate.

Apa oxigenata

Rosturile dintre bucatile de gresie sau de faianta sunt insa cel mai dificil de curatat. Amesteca intr-un bol mic o lingura de bicarbonat cu o lingurita de apa oxigenata si putina apa calda astfel incat sa obtii o pasta subtire. Cu o laveta moale freaca chitul de rosturi si vei vedea cum culoarea lui naturala iese imediat din nou la lumina.

Zeama de lamaie

Zeama de lamaie este si ea ideala pentru a curata petele de pe faianta sau cele de pe chitul de rosturi. Stoarce doua lamai mari si strecoara zeama lor printr-un tifon. Pune-o apoi intr-o sticla cu pulverizator si imprastie pe locurile murdare. Lasa sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi curata cu o laveta umezita cu apa calda. Acidul citric dizolva rapid murdaria si ii da gresiei sau faiantei stralucirea originala.

Sursa foto: bokuaki.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea