Cum sa...

#pensule #curatare pensule #pensule de vopsea #vopsea intarita #vopsea latex #vopsea ulei

Cum cureti rapid pensulele de vopsea intarita

Ai vopsit recent o parte a casei si vrei sa refolosesti pensulele pentru o culoare diferita? Nu iti cumpara altele! Le poti curata cu usurinta si pe cele pe care le-ai utilizat. Iata cateva trucuri cu ajutorul carora poti curata rapid vopseaua intarita de pe pensule:

Cum cureti pensulele pline de vopsele in ulei, de acril sau vinil

Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a curata eficient pensulele pline de vopsea este sa le pui sub jet de apa. Cu o perie rigida periaza pensula de la radacina la varf.

Fa aceasta miscare pe ambele parti ale periei pana cand elimini vopseaua.

In cazul in care vopseaua s-a uscat deja, pune pensulele intr-un vas cu apa, astfel incat sa fie acoperite complet si lasa-le acolo pentru cateva ore. Pentru o curatare cat mai eficienta si rapida foloseste apa calda.

Pensulele folosite in ulei trebuie curatate cu un dizolvant special, care se gaseste in majoritatea magazinelor de bricolaj. Dupa ce le cureti cu acesta, trebuie sa le tii cateva minute bune si sub jet de apa.

Cum cureti pensulele de vopsea cu latex

Curatarea pensulelor de vopsea din latex poate fi foarte usoara daca nu le cureti imediatdupa folosire. Imediat ce scoti pensula din vopsea ai grija sa o pui sub jet de apa puternic si sa indepartezi usor vopseaua cu o perie. Asigura-te ca apa ajunge pana la maner, pentru o curatare eficienta.

Cu ajutorul unei perii dense indeparteaza si cele mai mici urme de vopsea care raman intre peri. Clateste din nou pensulele, pana cand apa ramane limpede. Inainte de a le pune la uscat, scutura puternic pensulele, pentru a indeparta excesul de apa.

Diluantul, curatare ultrarapida

In cazul in care vopseaua s-a intarit pe pensulele si nu ai timp de pierdut, le poti curata in cateva minute infasurandu-le intr-o carpa imbibata in diluant. Acesta va actiona rapid si va descompune foarte repede vopseaua. Dupa ce se dizolva vopseaua, ai grija sa cureti cu detergent pensulele, pentru a nu afecta compozitia noilor culori.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului