Cum sa...

#piele #pantofi #curatare #piele intoarsa

Cum cureti pielea intoarsa

Pielea intoarsa este un material foarte apreciat pentru rezistenta si aspectul sau insa este extrem de sensibil si se pateaza foarte usor. Este recomandat sa eviti sa folosesti masina de spalat pentru a curata obiectele din piele intoarsa pentru ca acestea se pot deteriora. Iata cum se curata obiectele din piele intoarsa:


1 Ia un prosop de baie usor umezit sau o carpa moale, curata si freaca bine suprafata din piele pana cand aceasta se curata.


2 Daca pielea are pete vizibile inmoaie prosopul sau carpa intr-o solutie formata din apa cu otet sau apa cu sapun lichid .


3 Dupa indepartarea petelor freaca bine bucata de piele cu o carpa usor umeda pentru a evita aparitia urmelor de la sapun .


4 Dupa spalare, lasa pielea intoarsa sa se usuce la temperatura camerei.

Evita sa o amplasezi langa calorifer sau alte surse generatoare de caldura pentru ca risti ca aceasta sa se „stranga” si sa capete un aspect sifonat, neuniform.


5 Este bine sa stii ca in hipermarketuri exista sprayuri si perii speciale pentru curatarea si mentinerea aspectului obiectelor din piele intoarsa.

Aplicat in mod regulat, sprayul face ca pielea intoarsa mai impermeabila si mai usor de curatat.


6 O alta solutie pentru indepartarea petelor este guma de sters obisnuita, pentru creioane.

Foloseste-o pentru a „sterge” petele de pe suprafetele din piele intoarsa dupa care indeparteaza urmele lasate cu o perie speciala pentru pielea intoarsa, cu firele foarte tari.


7 Ca sa reimprospatezi portiunile lucioase de pe suprafetele de piele intoarsa inmoaie o perie moale intr-o solutie fomata din 200 ml lapte si o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului