Cum sa...

# curatare cafea # cafea textile # cafea canapea #pete cafea

Cum cureti petele de cafea de pe canapea

Cafeaua se bea intotdeauna intr-un mediu relaxant! Si ce poate fi mai confortabil decat o canapea moale si pufoasa! De multe ori insa se intampla si accidente, iar cafeaua poate lasa pete pe mobilier.

Nu intra in panica, deoarece exista cateva solutii simple si ieftine care te pot ajuta sa scapi de petele de cafea de pe canapea. Iata cateva dintre acestea:

Apa minerala

Apa minerala scoate foarte usor petele de cafea. Toarna pe pata si absoarbe apoi lichidul cu hartie igienica. Repeta acest proces pana cad pata dispare. Lasa canapeaua sa se usuce complet. De retinut! Nu folosi prosoape colorate pentru a absoarbe apa deoarece pot lasa si acestea pete pe canapea, mai ales daca este o culoare deschisa.

Bere

Tapiteriile din lana sau lana si poliester se curata rapid si usor cu bere. Toarna bere pe pata si freaca cu un burete curat. Repeta operatiunea pana cand pata dispare.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o minune pentru curatarea casei. Este foarte eficient pentru scoaterea petelor, asa ca poti spune adio oricarei probleme. Astfel, daca canapeaua este din bumbac plusat, amesteca bicarbonat de sodiu cu apa pana cand obtii o pasta dina si acopera pata cu acest amestec. Lasa-l sa actioneze pana la 5 minute, apoi spala usor de mai multe ori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului