Cum sa...

# curatare pereti casa #curatare pereti #pereti

Cum cureti peretii casei, fara sa zugravesti

Peretii din casa se murdaresc foarte usor, mai ales daca sunt copii prin preajma. Zugravitul acestora este un procesc costisitor, care necesita atat timp, cat si bani.

 

Pentru a-i mentine curati si imaculati, poti sa recurgi la cateva trucuri simple atunci cand faci curatenie generala. Iata ce trebuie sa faci:

Sterge praful

Praful de pe pereti trebuie eliminat la fiecare doua luni. Astfel, ii vei intretine mai usor si vor fi mai mult timp curati. Ii poti sterge cu un pamatuf din microfibre. De asemenea, pentru a elimina praful poti utiliza si un aspirator cu perie speciala sau o carpa alba, rulata pe o matura cu coada.

Spala peretii bucatariei si ai baii. O data pe an, spala zonele lavabile ale peretilor din baie si bucatarie.

Elimina calcarul din baie sau bucatarie

Baia si bucataria sunt locurile care se murdaresc cel mai usor. Pentru a mentine curati pereteii acestor incaperi este important sa ii cureti frevent si sa elimini reziduriile de la gatit sau calcarul depus in baie.

Daca nu vrei sa apelezi la produse de curatenie din comert, iti propunem cateva solutii pe care le poti prepara acasa.

Formula 1. Amesteca:

  • 250 ml (o cana) de borax cu
  • 30 ml (doua linguri) de detergent de vase in
  • 4 litri (16 cani) de apa calda.

Formula 2. Amesteca:

  • 250 ml (o cana) de amoniac si
  • 5 ml (o lingurita) de detergent de vase in
  • 4 litri (16 cani de apa).

Testeaza rezistenta vopselei inainte de a spala peretii. Vopseaua stralucitoare si semistralucitoare folosita de obicei in bucatarii, bai sau pe lemnarie poate fi spalata fara probleme. Cea mai mare parte dintre vopselele mate si satinate sunt si ele lavabile. Cu toate acestea este mai bine sa testezi rezistenta lor intr-un loc mai putin vizibil inainte de a incepe sa speli peretii. Daca vezi ca vopseaua se ia pe burete, nu spala acei pereti. De curatat mai frecvent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea