Cum sa...

# curatare masina #masina de spalat #masina

Cum cureti masina de spalat rapid. Ai nevoie de un singur ingredient

 

 

Unul dintre electrocasnicele pe care le folosim cel mai mult in casa este masina de spalat si, desi rezolva o mare parte din sarcinile noastre de curatenie, necesita o intretinere proprie. Iata care este cel mai eficient truc pentru a curata masina de spalat.

Exista doua parti esentiale de curatarea masinii de spalat: tamburul si cauciucul. Cu toate acestea, nu putem pierde din vedere nici filtrul, deoarece acesta ajuta ca fibrele sau scamale sa nu se lipeasca de haine. In cazul in care nu cureti periodic masina de spalat, aceasta va capata un miros urat si nici nu va mai curata bine hainele. Masina de spalat are o durata de viata intre 10 si 11 ani, insa pentru a o mentine in stare perfecta de functionare cat mai mult timp trebuie sa acorzi atentie si intretinerii ei.

Singurul ingredient de care ai nevoie pentru a curata eficient masina de spalat este otetul, poate fi otet de mere. In acest fel vei putea elimina toate urmele de calcar, sapun si murdarie care se acumuleaza in acest aparat.

Trebuie doar sa urmati cativa pasi simpli:

Turnati cativa litri de otet atat in tamburul masinii de spalat, cat si in sertarele care distribuie detergentul si balsamul de rufe. Apoi setati un ciclu de spalare mediu (cu masina de spalat goala) si lasati otetul sa actioneze.

Nici macar nu va mai trebui sa clatiti, deoarece ciclul de clatire se va ocupa de aceasta sarcina si va lasa masina de spalat ca noua. Aveti grija sa aerisiti masina de spalat pentru a preveni acumularea de umiditate.

Acum puteti spala hainele fara nicio grija. Repetati aceasta procedura la fiecare 2 sau 3 luni, puteti folosi alternativ o carpa curata cu inalbitor si otet si stergeti interiorul tamburului, usa si cauciucurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului