Cum sa...

#cum cureti masina spalat # curatare masina spalat #masina de spalat

Cum cureti masina de spalat ca sa nu mai lase miros urat pe haine

Masina de spalat nu e chiar cel mai curat spatiu. Din contra, de-alungul timpului ea acumuleaza o multime de germeni si de bacterii, care ajung sa se inmulteasca foarte mult si, in loc sa ai parte de haine curate si parfumate, acestia vor lasa pe tesaturi un miros neplacut. Tocmai de aceea este important sa stii cum cureti masina de spalat.

Hainele foarte murdare, precum cele pline de noroi sau de resturi de mancare, cum se intampla in cazul hainelor copiilor, pot lasa o serie de reziduuri in interiorul masinii de spalat de care sa nu ai habar. Insa, in timp, acestea sa afecteze inclusiv buna functionare a aparatului. Acesta este motivul pentru care si masina de spalat are nevoie din cand in cand de cate o... spalare.

Citeste mai intai manualul masinii de spalat pentru instructiunile despre curatare, intrucat unii producatori descurajeaza utilizarea de produse de tip anticalcar, spre exemplu. Asta ca sa nu pierzi garantia.

Cum cureti sertarul de detergent al masinii de spalat

Sertarul de detergent al masinii de spalat se murdareste si el in mod surprinzator. Reziduurile de detergent se fixeaza pe peretii acestuia, iar in jurul sau se va aduna praf, dar si bacterii si spori de mucegai. Pentru a-l curata, va trebui sa il scoti cu totul din lacasul sau. Lasa-l la inmuiat mai intai intr-un lighean cu apa fierbinte si cu detergent lichid de vase. Cu o periuta de dinti veche curata toate urmele de sapun intarit pe peretii acestuia si murdaria acumulata. Clateste bine si lasa-l sa se usuce. Lasa apoi sertarul de detergent deschis intre ciclurile de spalare, pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.

Cum cureti masina de spalat cu otet si bicarbonat

Curatarea masinii de spalat o data pe luna reprezinta o decizie inteleapta. In felul acesta hainele albe vor iesi mereu albe, iar mirosul tesaturilor va fi unul placut.

Seteaza masina pe programul cu temperatura cea mai ridicata. De cel putin 60ºC. Toarna 230 ml de otet alb direct in tambur. Otetul este solutia perfecta care va ajuta la curatarea masinii, reprezentand o modalitate excelenta, naturala de a elimina bacteriile. Adauga in sertarul pentru detergen si doua linguri de bicarbonat de sodiu. Acesta va actiona perfect impreuna cu otetul, iar mirosul va disparea in timpul ciclului de clatire.

Cum cureti masina de spalat cu clor

Daca esti un fan al utilizarii clorului in diverse activitati casnice, atunci si in acest caz va reprezenta o solutie buna. Toarna jumatate de pahar de clor direct in tamburul masinii de spalat si jumatate in sertarul de detergent. Seteaza masina la un ciclu de spalare la temperatura ridicata. Daca poti intrerupe spalarea in momentul in care masina s-a umplut cu apa, lasa clorul sa actioneze timp de o ora, apoi reporneste ciclul de spalare. Ulterior, ruleaza un ciclu suplimentar de clatire pentru a te asigura ca a fost indepartat tot inalbitorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului